Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kiraz'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İzmir'in Kiraz ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 16.07.2021 - 09:11

Kiraz ilçesinde Türk bayraklı kortej yürüyüşüne Kaymakam Onur Titiz, Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş Cem Yazan Çok Amaçlı Pazaryerinde son buldu. Burada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra, Kuran-Kerim tilaveti yapıldı, 15 Temmuz’da yaşananların yer aldığı slayt gösterisi sunuldu.

Programda konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, 15 Temmuz'un zor ve sıcak bir gün olduğunu söyleyerek, “O gece Türk milleti caddelere aktı. Öyle güzel bir milletiz ki, sadece bunu o gün yapmadı. Kurtuluş Savaşından, Uhud’dan milletimiz canla başla savaştı. Bu toprağa kanımızı karıştırdık ve her daim kanımızla suladık. Herkes bilsin ki bu raddeden sonra da bu iş böyle olacak ve hiçbir zaman ne vatanımızı ne toprağımızı kimselere vermeyeceğiz. Her daim vatanımız için canla başla çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.

Kiraz Kaymakamı Onur Titiz ise15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin kahraman Türk milletinin cesareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bertaraf edildiğini ifade ederek, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan bugün Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edilmiştir. 15 Temmuz Günü, gencinden yaşlısına, öğrencisinden emeklisine, işçisinden patronuna kadar aziz milletimiz üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara rağmen asla geri adım atmamıştır. Yüce Türk Milleti bir olmuş, birlik olmuş ve meydanları darbecilere bırakmamıştır. Hep birlikte, şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla, müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Programda verilen konserde sanatçı Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.