Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınık’ta yeni sanayi bölgesinin ilk adımları atıldı

Kınık’ta yeni sanayi bölgesinin ilk adımları atıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Kınık ziyaretinde gündeme getirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk adımları dün yapılan toplantıyla atıldı. Toplantıda konuşan Kınık Belediye Başkanı Sağdık Doğruer, projeyle birlikte Kınık’ta istihdama katkı sağlanacağını ifade etti.  

  • Ege Postası
  • 09.12.2020 - 10:02

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Kınık ziyaretinde gündeme getirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Şubat 2020 Kınık ziyaretinde müjdesini verdiği Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için  dün arazi inceleme ve istişare toplantısı yapıldı.Toplantıya Kınık Kaymakamı Erol Türkmen, Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, Tarım Orman Bakanlığı Tarım Reformu İhtisas OSB  Daire Başkanı Deniz Oruç, Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje ekibi Hitay Baran, Fatih Üçgün, Kınık Tarım ve Orman Müdürü Yıldırım Kavlak, Bergama Tarım ve Orman müdürü Ümmiye Çelik, Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, Esnaf Odası Başkanı Uğur Ağar, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Çetin Şimşek, AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet,Milliyetçi Hareket Partisi Kınık İlçe Başkanı Adem Paydaş ve belediye meclis üyeleri ve proje teknik ekibinin katılımları ile gerçekleştirildi.

BAKAN PAKDEMIRLİ’ye TEŞEKKÜR

Kınık Belediyesi Delez Yaşam Vadisinde Pandemi Kurallarına uygun olarak yapılan toplantıda Konuşma yapan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ise “Son bir ayda  Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için iki büyük toplantıya katıldık. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin talebi ile İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger, Kınık Kaymakamımız Erol Türkmen ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası Temsilcileri ile bir araya gelip projenin detayları ile ilgili konuştuk. Kınık’ta üretilen ürünlerin üreticilere daha fazla gelir getirecek ve işsizliğin azalmasına büyük katkı sağlayacak olan Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında bugün arazi inceleme ve istişare toplantısını gerçekleştiriyoruz. Projede emeği olan Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan Tarım Ve Orman Bakanımıız Bekir Pakdemirli başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KINIK TDIOSB TÜRKİYE’de İLK OLACAK

Tarım Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Deniz Oruç yaptığı konuşmada, “Tarım Ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talebi ile kuruluş aşamasına gelen Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin arazi çalışmaları için bugun Kınık’a geldik bu proje ülkemizde ve dünyada ilk kez uygulanacak bir projedir. Proje  katma değeri yüksek ve cari açığı azaltacak  bir projedir  projemiz çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir bunun en büyük nedenlerinden birisi Proje ortağı olan Kınık Belediye Başkanımız Sadık Doğruer’dir. Ne zaman proje ile ilgili evrak ve bilgi gerekse Sadık Başkanımız bizlere anında evrak  ve bilgileri bize ulaştırmaktadır. Kendilerine bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

YATIRIMCILARDAN KINIK OSB’YE YOĞUN İLGİ

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje ekibinden, Hitay Baran yaptığı konuşmada, “Tarım Ve Orman Bakanlığı olarak İzmir’de üç ilçede Tarım İhtisas Organize sanayi Bölgesi için çalışma yapmaktayız Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği projedir buda bizi sevindirmektedir bu güne kadar 38 yatırımcı Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak için başvuruda bulundu .Proje ortaklarımız i hem ilçe hemde ülke ekonomisine ciddi olarak katma değer  kazandıracak olan projeyi tamamlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.