Dolar 32,4945
%0.26
Euro 34,5978
%0.3
Altın 2.482,760
%-0.02
Bist-100 9.567,00
%-1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınık’ta Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisas OSB için tohum dağıtım töreni

Kınık’ta Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisas OSB için tohum dağıtım töreni

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Kınık’ta tohum tanıtımı ve üreticilere tohum dağıtımı törenle gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 09.04.2021 - 09:15

Gerçekleşen törene, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Kınık Kaymakamı Erol Türkmen başta olmak üzere İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Kınık Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yıldırım Kavlak, Aliğa Tarım ve Orman ilçe müdürü Selim Aksakal ,kurum müdürleri, bürokratlar  ve  Kınık Bergama Dikili ve Aliağadan projeye katılan üreticiler yer aldı.

“Kınık verimli topraklara sahip”

Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen konuşma yaptı. Özen, konuşmasında  tıbbi ve aromatik bitki üretiminin ülke geleceği adına önemli olduğuna değindi.  Kınık’ın  çok verimli topraklara sahip olduğunu söyleyen Özen, “Bu proje için büyük katkı sağlayan ve Kınık için fedakarca emek veren Belediye Başkanımız Dr.Sadık Doğruer’e teşekkür ediyorum” dedi.

“TDİOSB için güvenli adımları atmış bulunuyoruz”

Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer’in konuşmasıyla tören devam etti. Dr. Doğruer, “Tarıma Dayalı ihtisas Bitkisel Üretim Organize Sanayi Bölgesi için 85 başvuru aldık. Bu bizi mutlu etti. Türkiye’de ilk Bitkisel Üretim OSB olacak. Ayrıca halk eğitim merkezi, ilçe tarım müdürlüğü ve belediyemiz olarak tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriciliği kurslarımızı da açmış bulunmaktayız.Yakın gelecekte hayata geçireceğimiz TDİOSB için güvenli adımları atmış bulunuyoruz”diye konuştu.

Tören, Kınık Kaymakamı Erol Türkmen,Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen tarafından üreticilere aromatik bitki fideleri dağıtımıyla son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.