Dolar 32,4885
%0.24
Euro 34,5803
%0.25
Altın 2.478,340
%-0.2
Bist-100 9.561,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınıklı öğrenci Akıl ve Zekâ Oyunlarında Türkiye 2'ncisi oldu

Kınıklı öğrenci Akıl ve Zekâ Oyunlarında Türkiye 2'ncisi oldu

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonunun 10-12 Haziran 2022 tarihlerinde Diyarbakır'da düzenlemiş olduğu Türkiye geneli Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında Kınık’ı REVERSİ alanında temsil eden Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi, Kadir Ertuğrul Türkiye 2’incisi oldu.

  • Ege Postası
  • 27.06.2022 - 09:41

Kınık’ın gururu Kadir Ertuğrul Türkiye 2'nciliğine giden yolculuğu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda akıl ve zekâ oyunları kursuna katılması ile başladı. Kurs sırasında yapılan okul içi turnuvada 1’inci olan Kadir Ertuğrul, Kınık ilçesinde yapılan akıl ve zekâ oyunları turnuvasında okulunu temsil etme hakkı kazandı. Kınık turnuvasında da 1’inci olan Kadir Ertuğrul, daha sonra Kınık’ı İzmir finallerinde temsil etme hakkı kazandı. Bu zaferden sonra strateji ve taktik çalışmalarını artıran Kadir Ertuğrul İzmir’de yapılan il turnuvasında REVERSİ’de birinci olarak İzmir ilini Diyarbakır’da yapılan Türkiye geneli turnuvada temsil etme hakkı kazandı. Çalışmalarına devam eden Kadir Ertuğrul Diyarbakır’da yapılan finallerde REVERSİ’de 2’inci olarak 4. kez yapılan Türkiye Geneli Akıl ve Zekâ oyunları Turnuvalarında İzmir adına ilk derece alan öğrenci oldu.

Kınıklı Öğrenci Kadir Ertuğrul’u, danışman öğretmeni Burak Yaşa'yı ve Okul Müdürü Yasin Korkmaz’ı makamında ağırlayan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, “Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında Kınık’ı temsil ederek, Türkiye 2’incisi olan evladımızı Kadir Ertuğrul’u ve danışman öğretmeni Burak Yaşa'yı bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.