Dolar 32,5255
%-0.07
Euro 34,8717
%0.02
Altın 2.437,850
%0.32
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kınık, Sucahlı Kavun Festivali'ne ev sahipliği yaptı

Kınık, Sucahlı Kavun Festivali'ne ev sahipliği yaptı

İzmir'in Kınık ilçesi yeni bir festivale daha ev sahipliği yaptı. Binlerce kişi Kınık Belediyesi Sucahlı Kavun Festivali'nde bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 31.08.2022 - 10:39

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Sucahlı Kavun Festivaline  başta Kınık  olmak üzere çevre il ve ilçelerden yoğun katılım gerçekleşti. Festivale gelen binlerce kişi hem meşhur Sucahlı kavununun lezzetini denedi. 

Eylem Asena Aslan'nın sunuculuğunda gerçekleştirilen kavun festivali , Kınık Sucahlı Köy Camisinde okunan mevlit ile başladı. Sucahlı meydanında verilen köy hayrı ile devam eden festivalde Mehteran konseri, halk oyunları, yarışmalar ve Meşhur Sucahlı kavununun tanıtımı yapıldı.

Festivale Kınık çevre il ve ilçelerden çok sayıda bisiklet kulübü de katıldı . Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer,festival alanına girişte bisiklet kulübü üyelerine bisikletiyle eşlik etti ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Kavun festivalinin  tadını ise en çok çıkaran yine çocuklar oldu. Oyun parkurunda zıplayan çocuklar palyoçalar ile eğlenceye doydu.

Festivalde kavundan oluşan birbirinden farklı  lezzetler,  vatandaşların beğenisini kazandı. Kavundan yapılan 12 çeşit reçel ve kavunlu makarna sosları ilgi odağı oldu. Kavun taşıma yarışması ve kavun yeme yarışması ise izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Turgay Başyayla'nın sahne aldığı  konser ile gecenin sonuna gelinen festivalde doyasıya eğlenildi.

Kınık Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen festivale AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, İlçe Başkanları, Daire amirleri , basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde konuşan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Kavun festivalinin çıkış hikayesini anlattı. Başkan Doğruer, " Sucahlı ve Bakırçay kavununun tadı ve kokusu çok iyi biz de Kınık Belediyesi ve Kınık İlçe Tarım Müdürlüğü olarak Coğrafi işarete başvurduk daha sonra baktık ki biz tanıttıkça ilgi arttı. Kavun üreticisini memnun edecek bir fiyat aldı üreticimiz de alnının terinin karşılığını aldı. İlkini yaptık ama inşallah ileriki yıllarda festivalimizin 10'uncusunu 20'ncisini de yaparız" dedi

Festivale katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise konuşmasında Kınık Sucahlı halkı ve kavun üreticisine Sucahlı Kavununun coğrafi işaret alması için her türlü desteği gösterecekleri müjdesini verdi .

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.