Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’nun 4 bin 500 lira çağrısı İzmir’de yanıt bulmaya başladı

Kılıçdaroğlu’nun 4 bin 500 lira çağrısı İzmir’de yanıt bulmaya başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyelerde asgari ücretin 4 bin 500 lira olduğunu duyurmasının ardından İzmirli belediye başkanlarından Kılıçdaroğlu’nun çağrısına yanıt gelmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 17.12.2021 - 11:58

EGEPOSTASI- Yaklaşık 7 milyon çalışanı ve 21 milyon vatandaşı ilgilendiren 2022 yılı asgari ücretini dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen basın açıklamasıyla duyurmuştu. 

Erdoğan asgari ücretin yüzde 50 oranında artışla birlikte 4 bin 250 lira olacağını söylemişti.

Erdoğan'ın asgari ücret açıklamasının ardından ise muhalefet döviz kurları ve alım gücü üzerinden asgari ücreti eleştirmişti. 

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın faiz kararı ve asgari ücret zammının ardından açıklamalarda bulunmuş ve “Saray ve şurekasının yarattığı yıkımın üzerine, kurmaylarımızla birlikte bu gece yoğun çalıştım. Kararımızı da bildirerek geceyi kapatmak istiyorum. CHP belediyelerinde, yani sosyal demokrat belediyelerde en düşük asgari ücret 4 bin 500 lira olacaktır” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN ÇAĞRISINA İZMİR’DEN CEVAP

Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediyelerde 4 bin 500 lira asgari ücret açıklaması, İzmir’deki belediye başkanlarından karşılık bulmaya başladı.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına destek veren ilk belediye başkanları Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz oldu. Belediye başkanları, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla belediyelerinde en düşük maaşın 4 bin 500 lira olacağını açıkladılar.

Başkan Karakayalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; “Sosyal Demokrat Belediyeler olarak emeğin en yüce değer olduğu anlayışından hareketle, 2022 yılı itibariyle belediyemizde asgari ücret 4.500₺ olacaktır. Tüm emekçilerimize hayırlı olsun.”

Başkan Gürbüz ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı; “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla ilan ettiği asgari ücret kararını belediyemizde uyguluyoruz. Kara kışı birlikte atlatacağız, emek verdiğimi mesai arkadaşlarımız için en düşük ücret 4.500₺

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.