Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu çağrı yapmıştı: CHP’li belediyeler harekete geçti

Kılıçdaroğlu çağrı yapmıştı: CHP’li belediyeler harekete geçti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği çağrısı üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi 25 ortaokul ve 40 ilkokulda toplam 50 bin öğrenci için haftada iki kez kuru üzüm ve fındık dağıtma kararı aldı. İlçe belediyeleri de yılbaşından itibaren beslenme çantası desteği için çalışmalara başladı.

  • Ege Postası
  • 07.12.2022 - 16:46

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların gelişimleri ve takviye gıda alabilmeleri için okullarda kuru üzüm ve fındık dağıtacak. Büyükşehir Belediyesi, kişi başına günlük temel değer olan 70 gram (20 gram fındık-50 gram kuru üzüm) kuruyemiş ve 2 kilo meyve gıdası desteği için İzmir Valiliği'ne başvurdu. Başvurunun değerlendirilmesi için Valiliğin kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi.

50 BİN ÖĞRENCİ HEDEFLENİYOR

İlk etapta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dayanışma noktalarının bulunduğu 10 mahalle ve civarındaki 25 ortaokul ile 40 ilkokulda toplam 50 bin öğrenciye fındık ve kuru üzüm desteği hafta iki kez sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra ilçe belediyeleri de öğrenciler için harekete geçti. Bornova Belediyesi, yılbaşından itibaren ilçedeki çocuklu 4 bin 700 aileye beslenme çantası desteğinde bulunma kararı aldı. Ailelere çocuklar için paketli gıdaların yeni yıldan itibaren ulaştırılacağı bildirildi.

"ÇOCUKLAR İÇİN GIDA DAYANIŞMASI"

İlçede aylardır öğrenciler için ücretsiz sıcak çorba hizmeti sunan Efes Selçuk Belediyesi de "Çocuklar İçin Gıda Dayanışması" adı altında yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda hamile kadınlardan bebeklere, çocuklara ve üniversiteli gençlere kadar gereken ihtiyaçlarla ilgili destek sağlanacak.

İzmir'deki diğer CHP'li belediyelerin de CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun çağrısının ardından öğrencilere yönelik çalışma yürüttüğü aktarıldı.

KILIÇDAROĞLU ÇAĞRI YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte sosyal medya hesabından beslenme sorunu çeken öğrencilere dikkat çekmişti. Kılıçdaroğu’nun çağrısının ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili belediyelere yazılı bir talimat göndererek ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği verilmesi için çalışma yürütülmesini istemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.