Dolar 32,2432
%-0.04
Euro 34,6702
%-0.12
Altın 2.404,170
%0.16
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentte kutuplaşmaya neden olmuştu: Şehir Hastanesi’ne ‘teleferikli çözüm’ meclis gündeminde

Kentte kutuplaşmaya neden olmuştu: Şehir Hastanesi’ne ‘teleferikli çözüm’ meclis gündeminde

Bayraklı'da 2013 yılında temeli atılan ve açılış tarihi birçok kez ertelenen Şehir Hastanesi’ne ulaşım için geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve kentte kutuplaşmaya neden olan “teleferik modeli” İzmir Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda gündeme geldi. Proje için hazırlanan Ulaşım Etüt Raporu mecliste görüşülmek üzere üç farklı komisyona gönderildi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2022 - 18:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı 7. Bileşimi Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda Bayraklı'da 2013 yılında temeli atılan ve açılış tarihi birçok kez ertelenen Şehir Hastanesi’ne ulaşım konusu da gündeme geldi.

TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda hastaneye ulaşım için teleferik çözümü gündeme gelmiş ve projeye CHP kanadından tepki gelmişti. 

CHP İlçe Başkanı Didem Gültekin, “Kalp krizi geçiren bir hastayı teleferikle mi taşıyacağız. Hastaneye gidecek bir vatandaş teleferikle mi ulaşacak. Bu trafik bunu kaldıracak mı? Çok ciddi bir problem. Biz de ilçe belediyemizden ve büyükşehir belediyemizden şunu isteyelim. Hazır kurslara başlamışken paraşütle ilgili bir kurs açsınlar. En azından vatandaşlarımız da madem teleferik çözümü varsa paraşüt eğitimlerini de başlatalım" diyerek tepki göstermişti.

Tepkilerin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise projenin Büyükşehir’in projesi olduğunu belirtmiş ve “söz konusu hastaneye ulaşımda teleferik kullanımı İzmir Büyükşehir Belediyesinin daha önceden üzerinde çalışmakta olduğu bir proje olup, deprem konutlarını kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi valiliğimizce tavsiye edilmiştir” ifadelerin kullanmıştı.

PROJE MECLİSE GELDİ

Öte yandan; bugün gerçekleştirilen meclis oturumunda, Şehir Hastanesi’ne ulaşım için önerilen “teleferik çözümü” adına ilk adım atıldı. 

“Şehir Hastanesi Teleferik Hattına Ait Uygulamaya Esas Kesin Projeleri İşi'' kapsamında Kablolu Ulaşım Sistemi yatırımına ait Ulaşım Etüt Raporunun son hali meclis üyelerine sunuldu.

İlgili önerge görüşülmek üzere “acil kaydıyla” Hukuk, Ulaşım ve Bütçe Komisyonlarına havale edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.