Dolar 32,3823
%0.2
Euro 35,0462
%-0.05
Altın 2.326,580
%0.27
Bist-100 9,10
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa'da arama kurtarma için iş birliği

Kemalpaşa'da arama kurtarma için iş birliği

Kemalpaşa Belediyesi, geçtiğimiz sene İzmir’de yaşanan deprem felaketinin 1.yıldönümünde GEA Arama Kurtarma Grubu ile işbirliği yapıyor.

  • Ege Postası
  • 30.10.2021 - 14:55

Kemalpaşa Belediyesi, geçtiğimiz sene, 30 Ekim tarihinde, İzmir’de yaşanan depremin 1.yıl dönümünde, depremler konusunda bilinçlenmek, bilgilendirmek ve olası bir depremde hazırlıklı olmak amacıyla, 1994 senesinde kurulan, tamamı gönüllülerden oluşan bir arama kurtarma ekibi olan, GEA Arama Kurtarma Grubu iş birliği ile afet durumlarında arama-kurtarma çalışmaları gerçekleştirebilecek bir ekibin kurulması için protokol çalışmalarına başladı.  

Meclis onayının ardından imzalanacak olan protokol kapsamında öncelikle belediye bünyesinde gönüllü olan kişilere arama-kurtarma eğitimleri verilmesi, daha sonra ise Kemalpaşalı vatandaşların da bu gönüllü ekibe davet edilmesi planlanıyor.

“ARAMA- KURTARMA ÇALIŞMALARININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”

Protokolün amacının, olası bir deprem ile mücadele anında sivil toplum tarafından hızlı şekilde destek verilmesini sağlamak ve gereken eğitim ve tatbikatları düzenli olarak uygulamak olduğunu dile getiren Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Olası bir deprem afetinde afetler yaşanmadan koordinasyonun sağlanması gerekir.  Bizlere, afetlerin şiddetinden ziyade afetlerle ilgili gerekli önlemleri almamak, kamusal alanları ranta açmak, olası yaşanacak bir afette plansız davranmak zarar veriyor. Biz de, Kemalpaşa Belediyesi olarak, geçtiğimiz sene İzmir'de yaşanan felaketin ardından sivil toplum kuruluşları ile bir protokol imzalayarak deprem sırasında arama kurtarma çalışmalarının önemine dikkat çekmek istedik. Dilerim ki bir daha böylesi kötü günleri ve afetleri yaşamayalım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.