Dolar 32,3251
%0.23
Euro 35,0329
%-0.25
Altın 2.282,690
%0.23
Bist-100 8,97
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyakalı 40 kadından mozaik sergisi

Karşıyakalı 40 kadından mozaik sergisi

Karşıyaka Belediyesi ve Mavi Kelebek Mozaik Atölyesi iş birliğinde düzenlenen ‘Mozaik Sergisi’nde, 40 kadının el emeği göz nuru eserleri sanatseverlerle buluştu. Denizkent Kır Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay da kadınları yalnız bırakmadı.

  • Ege Postası
  • 28.10.2020 - 10:15

Kursiyer kadınların yaklaşık 5 aylık emeğinin ürünü olan sergide; tablo, dekoratif aksesuar, çiçek ve vazo gibi çeşitli mozaik eserler yer aldı. Cam ve doğal taşlar kullanılarak tasarlanan birbirinden renkli mozaikler, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Sergiyi gezip tüm ürünleri tek tek inceleyen Öznur Tugay, eserlere hayran kaldığını belirterek, emek veren tüm kadınları kutladı. Mavi Kelebek Mozaik Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Şükriye Işıkal da serginin en çok ilgi gören eserlerinden biri olan cam mozaik şapkayı Tugay’a hediye etti ve desteği için teşekkürlerini sundu.

PARÇADAN BÜTÜNE BÜYÜLÜ YOLCULUK

Çalışmaları hakkında bilgi veren mozaik sanatçısı, eğitmen Şükriye Işıkal “Mozaik, tarihi çok eski çağlara dayanan bir sanat dalı. Parçadan bütüne ulaşan büyülü bir yolculuk. Biz de Karşıyaka’da bu sanat dalını yaygınlaştırmak ve daha fazla insana ulaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Pandemi dönemi öncesinde Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz ve kendi atölyemizde gerçekleştirdiğimiz kurslarda ortaya çıkarılan eserlerle bu karma sergiyi oluşturduk. Ancak pandemi nedeniyle sınırlı süreli bir sergi oldu. Kurs çalışmalarımıza gerekli tüm salgın önlemlerini alarak devam ediyoruz. İlerleyen süreçte daha uzun zamana yayılan ve daha geniş katılımlı sergiler açmayı hedefliyoruz. Mozaiğe ilgi duyan herkesi kurslarımıza bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.