Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’dan Ayasofya imamına tepki

Karşıyaka’dan Ayasofya imamına tepki

Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı ikinci bileşimi Meclis Başkanvekili Mahmut Atilla Baysak yönetiminde gerçekleştirildi. Oturumda, Ayasofya imamının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaret içeren ifadelerine tepki gösterildi.

  • Ege Postası
  • 07.06.2021 - 19:45

ÖZLEM KARA/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı ikinci bileşimi Meclis Başkanvekili Mahmut Atilla Baysak yönetiminde gerçekleştirildi.

Tüm kararların oy birliğiyle alındığı mecliste, Karşıyaka’da kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında binalardan asbest tespiti için numune toplama, çevresel etkilerinin değerlendirilmesi ve analiz çalışmaları yapılması amacıyla Ege Üniversitesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında protokol imzalanması için verilen önerge doğrudan oylandı ve Meclis’ten oy birliğiyle geçti.

Meclis gündeminin dilek ve temenni kısmında konuşan Karşıyaka Belediyesi CHP Meclis Üyesi Belma İnan, geçtiğimiz haftalarda Ayasofya Cami imamı Mustafa Demirkan'ın, Atatürk'e yönelik söylemlerini kınadığını belirtti ve şunları söyledi;

"Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, acı ve milli birliğimiz bakımından endişe verici olarak takip ediyorum. Bu kapsamda 28 Mayıs Cuma günü Ayasofya Camiinde düzenlenen devlet erkanının da bulunduğu bir programda İmam Mustafa Demirkan'ın Mustafa Kemal'i kast eden sözlerini şiddetle kınıyorum."

Demirkan’ın ardından konuşan Başkanvekili Baysak da Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik söylemleri kınadı ve "Bu çok üzücü bir olay. Ayasofya'nın açılışından beri tatsız, ülkemizin başına gelen ikinci tatsız olay. Yapana, bu şekilde konuşana, hakaret edene hiçbir şey demeyenler de aynı şekilde suçlu ve kötü insanlar” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR CİDDİ BİR YATIRIM YAPTI”

Başkanvekili Baysak, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın oturuma katılamamasının nedeni hakkında meclisi bilgilendirdi. Baysak, Tugay'ın Örnekköy Sosyal Projeler Merkezi’nin açılışı nedeniyle gelmediğini belirtti ve “Bugün Belediye Başkanımızın gelememe sebebi daha önce pediatri merkezi olarak bildiğimiz, Örnekköyde'ki merkez: Büyükşehir Belediyesi'ne satmıştık. Şu anda onun açılışı olduğu için Başkanımız Cemil Tugay meclise katılamadı. Esas olarak kadın çalışmalarıyla ilgili bu merkez düzenledi. Çocuk, genç ve engelli yurttaşlarımız da içinde tasarlandı. Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi olarak geçiyor. İçinde masal evi, farkındalık merkezi, sinema, konferans salonu gibi bölümler yer alıyor. Bu merkezin ilk büyükşehir satılması söz konusu olduğunda biraz eleştiriler olmuştu. Fakat Büyükşehir Belediyesi oraya ciddi bir yatırım yaptı. Başta Karşıyakalı vatandaşlarımız olmak üzere İzmir'e hizmet edecek bir merkez" ifadelerini kullandı.

“İYİ Kİ BÖYLE BİR ŞEY YAPTIK”

AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran ise tesise ilişkin daha önce yaptıkları eleştirileri hatırlatarak şunları söyledi;

“Örnekköy Mahallesi'nde açılan tesisle alakalı, belediyemizden satışı ilk Büyükşehir'e gerçekleştiğinde eleştiri oldu dediniz, doğru eleştirmiştik. Eleştirilerimizin sonuç verdiğini de bugün açılışta görmüş olduk. O gün yapmış olduğumuz eleştirilerin hepsi tesisin Karşıyaka'da kalması ve Karşıyakalılara hizmet etmesi adınaydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Komisyon Başkanı olarak da o tesisin Karşıyaka'ya kazandırılmasında hem Engelsiz İzmir Komisyonu hem de AK Parti Meclis Üyesi olarak şahsımın emeği vardır. Bu konudan dolayı da büyük mutluluk duyuyorum. Eleştirilerimizin maksadı Karşıyakalılara hizmet etmesiydi. Asıl yapılış amacı olarak da engellilere, yaşlılara, kadınlara, çocuklara hizmet etmesiydi ve iyi ki böyle bir şey yaptık. Hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

AK PARTİLİ BARAN'DAN AYASOFYA İMAMINA TEPKİ

Ayasofya imamının sözlerine de tepki gösteren Baran, “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan her türlü yaklaşımın bizler de karşısındayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak. Burada bir parti ayrımı yapmaksızın Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve bugünleri görmemizdeki, memleketimizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik kötü bir yaklaşıma biz de müsaade etmeyiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.