Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da yargı engeline takılan o planlar iade edildi

Karşıyaka'da yargı engeline takılan o planlar iade edildi

Karşıyaka Belediye Meclisi Aralık ayı ikinci oturumunda gündem, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği Atakent Mahallesi'ndeki bulunan 'spor tesisi' imarlı arazinin, 'özel eğitim alanı' imarına dönüştürülmesiyle ilgili imar planı değişikliğiydi. Söz konusu plan, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle Plan ve Proje Müdürlüğü'ne geri gönderildi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2021 - 17:50

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI –  Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında, Karşıyaka Atakent Mahallesi’nde Bilfen Koleji’ne ait olan 9846 ada, 1 parselin “Spor Alanı” kullanım kararını İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Özel Eğitim Alanı” ile “Park ve Yeşil Alan” olarak çeviren 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, uzun sure kent gündemini meşgul etmişti. 

TMMOB Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, alınan bu kararı kamu yararını gözetmediği gerekçesiyle yargıya taşımıştı. Açılan dava sonucu imar planının yürütmesi mahkeme tarafından durdurulmuştu.

Söz konusu imar planının yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle Plan ve Proje Müdürlüğü’ne iadesiyle ilgili rapor, Karşıyaka Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy birliğiyle kabul edilerek, Meclis gündemine eklendi.

Belediyenin Aralık ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşiminde gündeme gelen önerge, meclis üyeleri tarafından da oy birliğiyle kabul edilerek, Plan ve Proje Müdürlüğü’ne geri gönderildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.