Dolar 32,5601
%0.06
Euro 34,9887
%0.46
Altın 2.426,020
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da son durum: Belediyede kaç Covid vakası var?

Karşıyaka’da son durum: Belediyede kaç Covid vakası var?

Karşıyaka Belediye Başkanı ‘tam kapanma’ döneminde belediye olarak mevcut hizmetlerini devam ettireceklerini ve vatandaşların mağduriyetini engelleyecek yeni projeler de geliştireceklerini söyledi. Başkan Tugay ayrıca belediye bünyesinde görülen Covid vakalarına ilişkin de bilgi verdi.

  • Ege Postası
  • 30.04.2021 - 17:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye, cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan kararla dün akşam saat 19.00’da 17 gün 10 saat sürecek yaklaşık 3 aylık ‘tam kapanma’ sürecine girdi. 

Kapanmayla birlikte kent nüfusunun bir kısmı evlerine kapanırken dışarıda olan hareketlilik de belli oranda azaldı.

Karşyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediye olarak kapanma dönemini nasıl değerlendireckelerine ilişkin Egepostası’na konuştu.

“İNSANLARIN ÜSTÜNDE YÜK OLUŞTURMAMASI İÇİN BAZI ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Mevcut belediye hizmetlerini aksatmadan devam ettireceklerini belirten Başkan Tugay, bu dönemde trafik yoğunluğunun azalmasından istifade yol bakım çalışmalarına da ağırlık vereceklerini belirtti ve “Biz öncelikle kendi hizmetlerimizi aksatmayalım diye uğraşıyoruz. Diğer taraftan desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine yanıt vermek için bir organizasyon yaptık. O çerçevede çalışıyoruz. Ayrıca tabii ki hayatın normal devam etmesi ve olabildiğince insanların üstünde yük oluşturmaması için bazı çalışmalarımız olacak. Bu dönemde yol yapım çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Bizim ekiplerimiz, tam gün sahada yetişebildikleri kadar yol çalışması yapacaklar. Ana arterlerle ilgili asfaltlama çalışması planlamaya çalıştık ama eş zamanlı olarak büyükşehir belediyesi pek çok yerde çalışma yapacak. Böyle bir öncleik sağlaması yapmışlar. Biz daha çok tamir ve bakım çalışması yapacağız” dedi.

“O DÖNEMDE MÜDÜRLÜĞÜ KAPATMA DÜZEYİNDE BİR ÖNLEM ALMAMIZ GEREKMİŞTİ”

Kapanma öncesinde ülke genelinde artan Covid vakaları kendini belediyelerde de göstermişti. Vakalarının arttığı dönemde artan Covid hastaları nedeniyle bir müdürlüğü kapatmak zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Tugay, mevcut duruma ilişkin şunları söyledi; Ülke genelinde Bizde de şu an hala devam eden hastalar var ancak ağır hastamız yok. Bizi sevindiren kısım bu. Son dönemlerdeki yükseliş benzer şekilde bizim belediyemizde de yeni hastalar olarak ortaya çıktı. Ama şu anda çok fazla sayıda hastamız yok. Yanlış hatırlamıyorsam şu anda belediyemiz bünyesinde 5-6 çalışanımız Covid. Biz bu konuda hem Karşıyaka hem de belediye olarak nispeten daha iyiydik zaten süreç boyunca. Belediyede şu ana kadar yaklaşık bir ay önce İmar Müdürlüğü’nde pekçok hasta olmuştu. O dönemde müdürlüğü kapatma düzeyinde bir önlem almamız gerekmişti ancak şu an öyle bir sorun yok.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.