Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da o alana içki yasağı geliyor

Karşıyaka’da o alana içki yasağı geliyor

Karşıyaka’nın sosyal hayatın canlı olduğu bölgelerinden olan ve 2015 yılında içkili yerler kapsamına alınan Gün Sazak Bulvarı, içkili yerler listesinden çıkarıldı.

  • Ege Postası
  • 27.10.2022 - 16:40

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de sosyal hayatın en yoğun olduğu ve alkollü mekan sayısının çok olduğu Karşıyaka’da içkili bölgeler konusunda düzenlemeye gidildi.

Yapılan düzenlemeyle birlikte 2015 yılında alınan meclis kararıyla birlikte içkili yer bölgesi olarak belirlenen Gün Sazak Bulvarı, içkili yerler listesinden çıkarıldı.

Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan belediye meclisinde gündeme gelecek karara,  İlçe Emniyet Müdürlüğü görüşü doğrultusunda ve de vatandaşlardan gelen yoğun tepki ve şikayetler, geç saatlere kadar yapılan yüksek sesle müzik yayını, kavga gürültü gibi genel güvenlik gibi sebepler gerekçe gösterildi.

Hukuk, Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri, Çevre Sağlık ve İklim Değişikliği Komisyonlarından oybirliğiyle gelen kararda şu ifadelere yer verildi;

“Gün Sazak Bulvarı (Gün Sazak Bulvarı No:45 dahil, Girne Bulvarı No:194 hariç arasında kalan tek ve çift numaralar), 01/07/2015 tarih ve 72458193/105 sayılı Meclis Kararı ile içkili yer bölgesine alınmıştır. İlgi (b) sayılı İlçe Emniyet Müdürlüğü görüşü doğrultusunda ve de vatandaşlardan gelen yoğun tepki ve şikayetler, geç saatlere kadar yapılan yüksek sesle müzik yayını, kavga gürültü gibi genel güvenlik, asayiş yönünden can ve mal güvenliği açısından yaşanılan sorunların yoğun olması ve mevcut umuma açık işyerlerinin mevzuata aykırı olarak çalışması nedeniyle bölgenin içkili yer bölgesi dışında kalması, halen umuma açık ruhsatları bulunan işletmelerin müktesep haklarının korunması ancak müktesepli olan işyerlerinin hissedar değişikliği de dahil olmak üzere devir haklarının önlenmesi hususu karar altına alınarak içkili yer bölgesinden çıkarılmasının oybirliği ile kabulü hakkında Hukuk+Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri+Çevre Sağlık ve İklim Değişikliği Komisyonları Ortak Raporu.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.