Dolar 32,3789
%0.19
Euro 35,0323
%-0.09
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da kentsel gıda ve kent tarımı konuşulacak

Karşıyaka’da kentsel gıda ve kent tarımı konuşulacak

Karşıyaka Belediyesi; kentsel tarım, gıda sistemleri ve gıda haklarının ele alınacağı bir sempozyum düzenleyecek. Alanında uzman isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı Gıda Sempozyumu’nda kentsel tarım konusu ayrıca irdelenecek.

  • Ege Postası
  • 05.07.2022 - 10:43

Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda 7 Temmuz Perşembe günü 13:00 ile 18:00 arasında gerçekleştirilecek olan sempozyum üç oturumdan oluşacak. Moderatörlüğünü Dr. Fatih Özden’in üstlendiği ‘Gıda Kavramları ve Yerel Yönetimler’ başlıklı ilk oturum panel şeklinde gerçekleştirilecek. Panelde Adnan Çobanoğlu, Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Arca Atay, Dr. Bediz Yılmaz ve İ. Uğur Toprak konuşmacı olarak yer alacak. Oturumda; gıda egemenliği ve gıda hakkı, kentler ve yerel gıda politikaları, tarladan çatala ve yurttaş örgütlenmeleri, dünyada ve Türkiye’de kentsel tarım, kentsel ve döngüsel ekonomi konuları ele alınacak.

KARŞIYAKA’DA TARIM

Karşıyaka’da tarım ve gıdanın işleneceği ikinci oturum Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Yusuf Can Gökmen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Oturumda Yüksek Mimar Hasibe Akın, Karşıyaka’nın gıda merkezi konusunu değerlendirecek. Doç. Dr. Emel Karakaya Ayalp ise Karşıyaka’nın Gıda Strateji Belgesi yolculuğunu ve gıda sistemi yaklaşımını ele alacak. 

Sempozyumun son oturumu olan değerlendirme oturumunda ise UNDP Türkiye-İzmir Saha Program Yetkilisi Güvenç Küçüktok’un moderatörlüğünde Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer hem sempozyumu hem de kentsel alanda tarımsal faaliyetleri ve kısaltılmış gıda sistemlerinin Karşıyaka için uygulanabilirliğini tartışacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.