Dolar 32,3801
%0.19
Euro 35,0242
%-0.12
Altın 2.322,600
%0.09
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da ‘Cumhuriyet, Kadın, Edebiyat’ söyleşisi

Karşıyaka’da ‘Cumhuriyet, Kadın, Edebiyat’ söyleşisi

Karşıyaka Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Cumhuriyet, Kadın, Edebiyat’ başlıklı söyleşi Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 06.11.2021 - 12:04

21. Dönem Ankara Milletvekili Ayşe Gürocak’ın yönettiği söyleşiye konuk olan CHP PM Üyesi, Sendikacı ve Yazar Yaşar Seyman, edebiyatseverler için kitaplarını da imzaladı. Etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İlçe Başkanı M. Serdar Koç, Karşıyaka’nın önceki dönem belediye başkanlarından Şebnem Tabak ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

Etkinlik sonrasında Seyman ile Gürocak’a çiçek takdim edilirken, Başkan Tugay da konuşmasında konuklarına teşekkürlerini iletti. 

YAŞAR SEYMAN HAKKINDA

Yazar, sendikacı, siyasetçi ve kadın hakları aktivistidir. BASİSEN Ankara ve Orta Anadolu Bölge Başkanlığı yapmıştır. 23 Nisan 2007’de 17 milyon üyeli Uluslararası Sendikalar Ağı – Global Union (UNI ) tarafından Avrupa‘nın başarılı kadın sendikacısı seçilmiştir. 1999-2000 yıllarında CHP’nin ilk kadın Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış, 17 ay Genel Başkan Yardımcılığı ile sendikacılığı birlikte sürdürmüştür. Halen CHP PM Üyesidir. PEN Ankara Temsilcisidir. Milliyet ve Cumhuriyet'te yazıları yayınlanmış, Birgün ve Yurt gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. İlk kitabı Hüznün Coşkusu Altındağ ile 1986 Akademi Kitabevi Ödülü’nü almıştır. Aynı kitap 1993’te oyunlaştırılarak devlet tiyatrolarında sahnelenmiştir. Yangın Yeriydi Yurdum kitabı Bulgarca’ya çevrilmiştir. Benazir kitabı kısa sürede 6. baskıyı, son kitabı Zine de 3. baskıyı yapmıştır. Birleşmiş Milletler - UNDP Kadına Yönelik Şiddet Önleme Projesinde Kalkınma Uzmanı olarak çalışmaktadır. Çok sayıda ödülü bulunan Seyman, 28. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’nün de sahibidir. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.