Dolar 32,4254
%0.04
Euro 34,4466
%-0.14
Altın 2.487,090
%0.16
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da atık metal kutuyu getiren gençler bisikleti götürdü

Karşıyaka’da atık metal kutuyu getiren gençler bisikleti götürdü

Karşıyaka Belediyesi tarafından gelecek nesillerde çevre bilincini oluşturmak ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “Atık Metal Kutusunu Getir Bisikleti Götür” konulu atık metal toplama yarışması sona erdi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2021 - 09:57

8-12 ve 12-18 yaş olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada birinciler belli oldu. 8-12 yaş kategorisinin kazananı 9.2 kilogram atık metal kutu toplayan 9 yaşındaki Derin Öncü oldu.  İkinci ise 8.5 kilogram ile 11 yaşındaki Efe Mısır oldu. Bir diğer kategori olan 12-18 yaş kategorisinin kazananı da 11.7 kilogram atık metal kutu toplayarak 15 yaşındaki Gökdeniz Kara oldu. Kategorinin ikincisi de 9.5 kilogram ile 13 yaşındaki Tarkan Bahçıvancı oldu. Yarışmanın kazananlarına bisiklet hediye edildi, diğer katılımcılara da çeşitli hediyeler verildi. Bisiklet ve hediyeleri Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay takdim etti.

“SİZLER ÖZEL İNSANLARSINIZ”

Katılımcılara göstermiş oldukları duyarlılık sebebiyle teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,  “Bugün burada geri dönüşüm ve çevre konusunda bilinci artırmaya yönelik başka insanlara, çocuklara, gençlere örnek olmak amacıyla bir çalışma yapmayı hedefledik. bu bilinç arttıkça daha geniş katılımlı çalışmalar da olacaktır. Burada olan herkese göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ayrıca teşekkür ediyorum, onların duyarlılığının dünyayı kurtaracağına inanıyorum" diye konuştu. 

DOĞA İLE UYUMLU BİR YAŞAM TARZI

Bu yarışmanın bir temel olduğunu kaydeden Başkan Tugay çevre için daha geniş kapsamlı çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bisiklet, sembolik olarak çevreyi kirletmeyen, çevre ile uyumlu, karbon salınımına neden olmayan; ulaşım ya da spor yapmak amacıyla kullanıldığında insan vücuduna sağlık anlamında katkıları olan bir araç. Geri dönüşüm ve bisiklet bir araya geldiği zaman bizim için çok şey ifade ediyor. Karşıyaka ile ilgili gelecek vizyonumuz da çevreye duyarlı, insanların doğayla barışık ve uyum içinde yaşamayı öğrendiği; ne kadar kalabalık, sıkışık bir kent yaşamımız olsa da bu yaşamın içinde yine doğayla uyumu yakalayan bir yaşam tarzını benimsemiş insanlardan oluşması. Umarım bugün yaptığımız bu küçük aktivite bundan sonra yapacaklarımız ile beraber eklenerek çok iyi sonuçları olan çalışmalara dönüşür.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.