Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Planetaryum'da yaza özel film şöleni

Karşıyaka Planetaryum'da yaza özel film şöleni

Karşıyaka Belediyesi tarafından Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü içerisinde kurulan Planetaryum’da (Uzay Küresi) yaz dönemine özel film gösterimleri yoğun ilgi görüyor.

  • Ege Postası
  • 26.07.2022 - 11:49

Ege Bölgesi’ndeki en büyük Planetaryum olan tesiste, her gün yapılan gösterimlere katılan seyirciler, astronomi ve uzay bilimlerinin heyecan dolu dünyasını, uzman astronom eğitmenler eşliğinde keşfetme imkanı buluyor. Genel izleyiciye yönelik “Güneş'in Ötesine”, “Işık ile Yolculuk”, “Çocuklar için Güneş Sistemi” ve “Astralis” adlı film gösterimlerine ilişkin (0232) 324 63 43 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabiliyor.  

UZAYA AÇILAN KAPI

Kubbe şeklinde bir çatıya sahip olan Planetaryum’a gelen ziyaretçiler, uzay ve gezegenlerle ilgili merak ettikleri sorulara yanıt bulabiliyor. Çocukların eğitimine de katkı sunan mekan, aynı anda 98 kişiye hizmet verebiliyor. 16 metre kubbe çapı ile İzmir’in en büyük, ülkemizin de birkaç büyük planetaryumundan birisi olan tesis, 22 derece kubbe eğimi ile özgün ve uluslararası bir tasarım yapısına sahip. En son teknoloji görüntü, yazılım ve ışıklandırma sistemiyle teknik açıdan çağa uyum sağlayacak standartlarda imal edilen Planetaryum, haftanın her günü ziyaret edilebiliyor. “Uzaya açılan kapı” olarak nitelendirilen merkezde hafta içi ve hafta sonu çeşitli filmlerin gösterimleri yapılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.