Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Belediyesi’nden o iddialara jet yanıt: Hesaplara para girişi yok

Karşıyaka Belediyesi’nden o iddialara jet yanıt: Hesaplara para girişi yok

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz hafta ortaya atılan ve üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla başlattığı Karşıyaka’nın Filizleri Burs  Programı kapsamındaki “Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” projesi kapsamında, sponsorların ödediği 1.2 milyon liralık tutarın öğrencilere ödenmediğini iddialarına yanıt verdi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, programın burs veren kişi ile alan öğrenciyi buluşturduğuna dikkat çekilirken belediye hesaplarına para girişi olmadığı söylendi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2021 - 13:56

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla başlattığı Karşıyaka’nın Filizleri Burs  Programı kapsamındaki “Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor” projesine ilişkin flaş bir iddia gündeme gelmişti. Gazeteci Seher Yaşayacak, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla, sponsorların ödediği 1.2 milyon liralık tutarın öğrencilere ödenmediğini iddia etmişti.

Öte yandan; iddialara ilişkin Karşıyaka Belediyesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Belediye tarafından yapılan açıklamada proje kapsamında belediye hesaplarına para girmediği belirtilirken, programın burs veren ve alan öğrenciyi buluşturan bir proje olduğu ifade edildi.

Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Belediye hesaplarına para girişi yok 

Program sadece burs verenle alanı buluşturuyor 

Basın kuruluşlarına gönderilen ‘Öğrencilerin Parası CHP’li belediyede mi’ başlıklı tümüyle asılsız, iftira niteliğindeki iddia üzerine bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.
Karşıyaka’nın Filizleri Burs  Programı, belediyemizin bir önceki yönetimi tarafından 2015 yılında başlatılmış, halen devam etmektedir. Bu programda burs ücreti hiçbir şekilde belediye hesaplarına geçmemekte burs veren kişi tarafından burs alan öğrencinin hesabına yatırılmaktadır. Belediyenin burada üstlendiği rol burs veren kişiyle alan kişinin buluşmasını sağlamaktan ibarettir. Ayrıca burs programının bir kişi veya kurum tarafınca ücret karşılığı reklamının yapılması konusunda sponsorluk anlaşması da kesinlikle söz konusu değildir. İddia sahibi kişi iddia ettiği anlaşmayı geçmiş dönemde yaptığını söylüyor olsa da, belediyemizin kayıtlarına göre ücret karşılığı hiç bir anlaşma yapılmamış ve ödeme vaat edilmemiştir. Belediyeye sponsorluk ödemesi adı altında hiçbir para girişi olmamıştır. Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay göreve geldikten sonra burs programı devam ettirmiştir ve şu an halen yüzlerce öğrenci burs programından faydalanmaya devam etmektedir. Belediyenin tüm kayıtları şeffaf ve denetlenebilir durumdadır. Yazıda adı geçen kişinin belediyemizden alacağı olduğu yönündeki iddiaları kesinlikle doğru değildir. Alacağı olduğu yönünde açtığı dava da mahkeme tarafından reddedilmiştir. Konuyla ilgili devam eden bir hukuki süreç de kesinlikle yoktur.
Kamuoyunun dikkatine ve bilgisine saygıyla duyurulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.