Dolar 32,5578
%0.03
Euro 34,8758
%0.03
Altın 2.427,920
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi’nde mezuniyet sevinci

Hayat boyu öğrenme eğitim-öğretim programıyla sağlıklı, başarılı ve aktif yaş almayı desteklemek amacıyla yaşama geçirilen Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi, coşkulu bir törenle ilk mezunlarını verdi.

  • Ege Postası
  • 29.12.2022 - 12:53

Bostanlı Suat Taşer Sanat Merkezi’nde gerçekleşen törende, 60 yaş ve üzeri 105 katılımcı diploma alıp kep atmanın sevincini yaşadı. 3. Yaş Üniversitesi çatısı altında bir yıl boyunca yapılan çalışmaları anlatan film ve mezunların sergiledikleri gösteriler de büyük ilgiyle izlendi. Ayrıca Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; Türkiye’de ilk kez bir belediye tarafından yaşama geçirilen 3. Yaş Üniversitesi’ne katkılarından dolayı Ege Geriatri Derneği Başkanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin’e, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek’e ve projenin bağışçısı İzmir Güneş Ecza Deposu adına Hüseyin Baysan’ı temsilen İzmir Güneş Ecza Deposu Müdürü İbrahim Armağan’a teşekkür plaketi takdim etti. Büyük coşkuya sahne olan törenin finali, sanatçı Atilla Atasoy’un konseriyle yapıldı. Çınarlar, Atasoy’un seslendirdiği şarkılara eşlik ederek mezuniyetlerini kutladı.

“BİRLİKTE BAŞARDIK”

3. Yaş Üniversitesi’nin tüm mezunlarını tebrik eden ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Biz buradaysak, sizlerle birlikteysek, böyle bir töreni gerçekleştiriyorsak bunda çok fazla şeyin katkısı var. Her şeyden önce elimizde bir Karşıyaka kenti var. Bu kentin her biri önünde ayrı ayrı saygıyla eğilmeye değer insanları var. Bugüne kadarki çalışmalarıyla, varlıklarıyla çok değerli olan büyüklerimiz var. Ben de 56 yaşındayım ve 60 olayım, üniversiteye gideyim diye bekliyorum. Özel bir teşekkürüm, Fehmi hocama. Kendisi Ege Üniversitesi’nin yetiştirdiği en özel insanlardan biridir. Bir ziyaretinde bana Ege Üniversitesi’nin 3. Yaş Üniversitesi projesini anlattı ve ‘Siz de yapmalısınız’ diye tavsiyede bulundu. Sonra üniversiteye davet ettiler, başta Sevnaz Hanım olmak üzere diğer hocalarımızla da tanıştık. ‘Hocalarımızın desteğiyle bu proje olur’ dedim ve arkadaşlarımızla paylaştım. Bilgi Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizin potansiyelini kullanarak çalışmalarımıza başladık. Başkan Yardımcımız Özlem Hanım’ın, 3. Yaş Üniversitesi Sorumlumuz Özge Aktop’un, Meclis Üyelerimizin, Serdar Aktop’un, bu konuda sorumluluk alan tüm arkadaşlarımın çok değerli katkıları oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dersleri veren hocalarımız da büyük özveriyle bu projenin parçası oldular. Programa devam eden büyüklerimiz de kararlılıkla derslerine katıldılar. Ortaya bu güzel sonuç çıktı” dedi.    

“HERKESE ÖRNEK OLACAK”  

İleri yaşlardaki insanların toplum dışına itilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tugay, şöyle devam etti: “Bugün Karşıyaka Belediyesi Alzheimer Evi’ndeydim. Çok değerli Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanımız Belgin Karavaş’ın katkılarıyla yeni yıl kutlama etkinliği oldu. İnsanların orada bulunmaktan mutlu olduğu ve gerçekten yarar gördüğünü hissettirdiği bir tablo vardı. Bu insanlar biz bu merkezi açana kadar bu şansa sahip değildi. Hak ettikleri sahiplenmeyi göremiyorlardı. Biz bir süreç başlattık ve her geçen yıl kapsamı artacak. Benim annem de belli bir yaşta. Yaş almış pek çok insan var. Sanki normal bir şeymiş gibi gördüğümüz hatayı yaşıyoruz. Yaş aldıkça, sağlığımız ve bilişsel kapasitemiz yerinde olduğu halde kendimizi kenara çekiyoruz. Toplum da bizi biraz kenara itiyor. Burada bir hata var. Bunu düzetmemiz lazım. İşte bu anlayışla yapılan işlerden birisi 3. Yaş Üniversitesi. Amaç, yaşıyla birlikte sahip olması gereken bilinci ve bilgiyi insanların edinebileceği eğitim ortamı oluşturmak. Bu eğitim sadece büyüklerimizin değil, hepimizin kazancı, bütün kentin kazancı. Aynı zamanda herkese örnek bir şey. Sizin bu çabanız, kararlılığınınız, devamlılığınız bazı insanlar için gıpta vesilesi, bazı insanlar için de umut. Kendini toplumdan izole etmiş, aktif yaşamdan kopmuş, içine kapanmış, hasta olduğu halde internetten hastane randevusunu alamayan, banka işlemlerini yapamayan, bu konularda onlara yardım edilmemiş insanlar için örneksiniz. Yaptığınız şey bundan sonraki birçok insan için çok değerli. Siz de, her birinizin ne kadar özel insanlar olduğunu bilen belediye başkanınız için çok değerlisiniz. Sizinle, Karşıyaka’yla, Türkiye’yle gurur duyuyorum. “  

“IŞIK SAÇMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ”  

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ege Geriatri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin de konuşmasında şunları kaydetti: “Bir yıl önce coşkulu ve heyecanlı bir grupla okulun açılışını yapmıştık. Aynı heyecanı bugün de hissediyorum. Çok hızlı geçti bu bir yıl. Bu süreçte bir araya geldik, bilgilerimizi paylaştık, bazen güldük, bazen hüzünlendik, birlikte öğrendik. Bir yılın sonuna geldik. Sayın Belediye Başkanımız Cemil Tugay başta olmak üzere bize bu imkanı tanıyan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Onlarca gönüllü hocamız bu yolda bizlerle birlikteydi. Keyifli sonuca birlikte vardık. Aslında sizin mezun olmak istemediğinizi de biliyorum. Bunu bir son değil, başlangıç olarak değerlendiriyorum. Belki 3. Yaş Üniversitesi’nin okulundan mezun olup bir kapısından çıktınız ama size sonuna kadar açık olan başka bir kapısından içeri girdiniz. 3. Yaş Üniversitesi’nin size kattıklarıyla, eşinize, dostunuza, torununuza, mahallenize ışık saçmaya devam edeceksiniz. Her şey yeniden başlıyor. Emeğinizin önünde saygıyla eğiliyorum.”   

“SIRADA YENİ MEYDAN OKUMALAR VAR”  

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek de “3. Yaş Üniversitesi sadece güzel duygular yaşatan bir sosyal proje değil. Temel amaç; engin tecrübelere sahip çok değerli insanların içinde yaşadığımız topluma eğilmelerini sağlamak. Onların bilgilerinden, deneyimlerinden ve emeklerinden bu yönde faydalanmak. Dolayısıyla 3. Yaş Üniversitesi sizi toplumumuzun gönüllü faaliyetlerine hazırlıyor. Ben 3. Yaş Üniversitesi’ni bitirenlerin önünde yeni meydan okumalar olduğunu düşünüyorum. Avrupa’nın bazı ülkelerinde buna benzer örnekler var. Kendin yap atölyelerinde çalışanların hemen hemen tamamı emekliler. Karşıyaka gibi bu tip faaliyetlere sıcak bakan bir yeri de kendin yap atölyeleriyle donatmanın harikulade bir farkındalık yaratacağına inanıyorum. Ben bunları sizin başaracağınıza inanıyorum. Sizleri cesaret gösterip 3. Yaş Üniversitesi’ne geldiğiniz ve mezun olduğunuz için bütün kalbimle kutluyorum. Bu fırsatı yaratan değerli Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.   

"YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR" 

3. Yaş Üniversitesi öğrencileri adına söz alan Mürşit Gündüz Özsoy ise “105 arkadaşımın sesi ve nefesi olarak buradayım. 22 Şubat 2022 tarihinde gönüllülük esasına dayalı olarak başlayan 3. Yaş Üniversitesi çatısı altında İngilizce,  Almanca, Fransızca, Psikodrama gibi birçok ders gördük. Bunun yanında sağlıklı beslenme, sağlık sorunları ve hukuksal süreçler ile ilgili değerli akademisyen hocalarımızdan eğitimler aldık. Bu derslerin bir kısmı yüz yüze, bir kısmı da online yapıldı. Pandemi gibi zor bir süreçte başlayan yolculuğumuz bugün sona eriyor. Yeni bir dönem başlayacak. Burası bize okul olmanın yanında yaşam alanı da oldu. Hayatımın büyük bölümünü geçirmekten gurur duyduğum Karşıyaka’da bize bu fırsatı veren Sayın Cemil Tugay’a, akademisyen hocalarımıza, tüm gönüllü eğitmenlerimize sonsuz teşekkür ederim. Yol arkadaşlarıma başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.