Dolar 32,5734
%0.1
Euro 35,0284
%0.57
Altın 2.435,370
%0.5
Bist-100 9.764,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karar sonrası başkanlardan ilk açıklama: Burası Menemen değil Torbalı

Karar sonrası başkanlardan ilk açıklama: Burası Menemen değil Torbalı

Torbalı Belediye Başkanı seçimlerine ilişkin İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma talebini reddetmesine ilişkin kararına CHP kanadından ilk değerlendirmeler geldi. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Hak yerini buldu” derken CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın, kararın bekledikleri bir karar olduğun söyledi. Menemen’de yaşanan sürece de gönderme yapan Başkan Günaydın, “Burası Menemen değil, Torbalı" dedi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2021 - 17:43

TENZİLE AŞÇI/ EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi, 27 Nisan Salı günü yeni belediye başkanını meclis üyeleriyle yapılan seçimle CHP Grubunun adayı Mithat Tekin, belediye başkanı seçilmişti.

Seçimin hemen ardından AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar, seçimde CHP’li meclis üyelerinin kullandıkları oy pusulasının üzerine kimliklerini koyarak fotoğraf çektikleri ve bu fotoğrafları da WhatsApp grubunda ifşa ettiklerini iddia ederek gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek, yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

Öte yandan; İzmir 1. İdare Mahkemesi, davaya ilişkin kararını verdi ve oy birliği ile seçime dair yapılan itirazların reddine karar verdi.

“AKSİ KARAR OLSAYDI SEÇİMİ YİNE KAZANIRDIK”

Mahkemenin ret yönünde karar vermesini beklediklerini ifade eden CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol günaydın, Menemen'de yaşanan sürece de gönderme yaparak, “Adalet yerini buldu. Haklıolduğumuz ortaya çıktı. Burada bir sıkıntı görmüyorum. Biz bu sonuçtan emindik.Önemli olan aldığımız 55 bin oya bir cevaptı. Bu arkadaşlar da mahkemeyevermekle büyük hata yaptılar. Rahmetliden sonra böyle bir olaya girişmelerietik değildi. Aday çıkarmaları başlı başına etik değildi. Niye bu kadar ısrarettiler ve hırslı davrandılar anlamadım. Burası Menemen değil, Torbalı. Biz birekibiz. Örgütümüzle birlikte hep beraber hareket ettik. İç içeydik ve omuzomuzaydık. Herkes birbirinin arkasındaydı. Sıkıntı hiç olmadı bizimörgütümüzde. Kaldı ki Allah korusun aksi bir karar olsaydı biz yine bu seçimi kazanırdık.Ben bu örgüte her zaman güvendim. Hepsi şerefli, namuslu ve dürüst insanlar” dedi.

"HAK YERİNİ BULDU”

Mahkemenin olması gereken kararıverdiğini ifade eden Başkan tekin, şunları söyledi. “Beklediğimiz bir karardı. Hak yerini buldu. Adalete güveniyorduk, adaletin yerini bulacağından şüphemiz yoktu. Hepimize ve Torbalımıza hayırlı olsun. Bundan sonra hep beraberTorbalı’yı yöneteceğiz.Merhum Belediye Başkanımız İsmail Uygur'un bize bıraktığı emanete sahip çıkacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.