Dolar 32,5146
%0.09
Euro 34,9341
%-0.11
Altın 2.434,790
%-0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun'da 'zimmet' iddiası: Başkan Erdoğan hakim karşısına çıkacak

Karaburun'da 'zimmet' iddiası: Başkan Erdoğan hakim karşısına çıkacak

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan hakkında 'zimmet suçu' iddiasıyla hazırlanan iddianame İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 12 yıla kadar hapsi istenen Başkan Erdoğan'ın belediyede çalışan yeğeni Derya Efe Girgin aracılığıyla plajlardan toplanan paraları zimmete geçirdiği ve bu paraları soruşturma öncesi banka hesabına yatırdığı iddia ediliyor.

  • Ege Postası
  • 13.04.2022 - 15:23

EGEPOSTASI – Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan İlkay Girgin Erdoğan hakkında ‘zimmet suçu’ iddiasıyla dava açıldı. Başkan Erdoğan’ın yanı sıra yeğeni Derya Efe Girgin, Mali Hizmetler Müdür Vekili Handan Kalalı ve Mali Hizmetler eski Müdür Vekili Gülay Güngör de hakim karşısına çıkacak. Erdoğan hakkında 12 yıla kadar hapsi isteniyor. 

AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı tarafından Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, Karaburun Belediyesi tarafından taşeron işçiler aracılığıyla işletilen plajlarda nakit ödemeler karşılığında fiş kesilmediği, bu nedenle belediyeye ceza kesildiği, alınan ücretlerin akıbetinin belli olmadığı ifade edildi. Ayrıca Plajların işletme müdürlüğünün Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın yeğeni tarafından yapıldığı belirtildi. Bu iddialar üzerine Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Karaburun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan soruşturma dosyası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Başkan Erdoğan ve yeğeni Girgin’in 7 Haziran-9 Eylül 2019 tarihleri arasında plajlardan toplanan 581 bin 800,95 TL’yi zimmetine geçirdiği ve olayın ortaya çıkmasından sonra etkin pişmanlık göstererek tahsil edilen paraları soruşturma başlamadan önce belediyenin banka hesabına yatırarak iade ettiği iddia edildi. 

ERDOĞAN: TATİL NEDENİYLE BANKAYA YATIRILAMADI

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise ifadesinde her plaja bir kasa sorumlusu ve plaj işletme sorumlusu atadıklarını, Derya Efe Girgin’in de Ardıç Plajı'nda çalıştığını ve bu kişinin plajlardan tahsil edilen paraları muhasebeleştirmek üzere Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne teslimini yaptığını,  ilk tahsil edilen paranın bayram tatili nedeniyle bankaya yatırılamadığını, Meral Ergen'in kendisini arayarak tahsil edilen paraların kendilerinde olduğunu bayram tatili nedeniyle yatırılamadığını, bunların teslim edilmesi gerektiğini söylediğini, Derya Efe Girgin'in aldığı parayı kendisine getirdiğini, paranın ne yapılacağını bilmediğinden Mali Hizmetler Müdürü Gülay Güngör'ü çağırdığını, o dönem özel kalemde çalışan Merve Ayhan'ın yanında zarfları açmadan içinde bulunan paralar ile birlikte muhasebeleştirmek üzere Gülay Güngör’e teslim ettiğini, buna dair bir belge bulunmadığını, bundan önce de bu şekilde sürecin ilerlediğini belirtti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Müfettiş Raporunda ve Bilirkişi Raporunda tahsil edilen paraların kendisi tarafından yaklaşık 1 ay süre ile tutulduğu ve daha sonra Gülay Güngör'ün paraların akıbetini sormasıyla paraların kendisine teslimi iddiasının gerçek olmadığını söyleyen Erdoğan, bahse konu plajlardan tahsil edilen paralar ile ilgili bir ilgisi olmadığını, bu  hususun plaj işletmelerindeki sorumlu personel ile Mali Hizmetler Müdürlüğündeki görevlilerin sorumluluğunda olduğunu, Bilirkişi raporunda aleyhine olan hususları, geçici olarak paraların uhdesinde olduğu hususunu kabul etmediğini, tahsil edilen paraların tarafına asla teslim edilmediğini, bir iki defa Mali Hizmetler Müdürüne teslim edilmek üzere özel kalemde görevli Merve Ayhan'a teslim edildiğini belirterek hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

GİRGİN: BAŞKANA PARA TESLİM ETMEDİM

Başkan Erdoğan’ın yeğeni Derya Efe Girgin ise ifadesinde, belediyenin personel şirketinde Haziran-Eylül 2019 arasında işçi olarak çalıştığını, Ardıç Plajı’nda görevli olduğunu ve plajlardan tahsil edilen paraların toplanması görevinin Başkan Erdoğan’ın talimatıyla kendisine verildiğini söyleyerek, “Plajlardan 2019 yılı sezonunun açılması ile birlikte paraları toplamaya başladım. Topladığım ilk parayı başkanlık konutunda görevli Merve Hanım'a teslim ettim. Ne kadar olduğunu tam hatırlamıyorum. Her gün plajlardan para toplamıyordum. 15 gün ara ile bu paraları topluyor ve bankaya yatırıyordum. Belediye Başkanı'na herhangi bir para teslim etmedim. Paraların bankaya geç yatırılmasıyla ilgili olarak herhangi bir bilgim yok" dedi.

KALALI: BANA HİÇ PARA TESLİM EDİLMEDİ

Mali Hizmetler Müdür Vekili Handan Kalalı ise savunmasında, "15 Ağustos 2019 tarihinde Karaburun Belediye Başkanlığında Mali Hizmetler Müdür Vekili olarak görev başladım. İşe başladığımda görevi devredecek hiç kimse olmadı. Daha önce görev yapan Gülay Güngör bana bilgi ve belge devretmedi. İncirlikoy ve Ardıç işletmelerinin varlığını banka ekstreleri bana gelince anladım. Ben anlayana kadar sezonun kapandı. 15 Ağustos-09 Eylül 2019 tarihleri arasında bana muhasebeleştirilmek ve bankaya yatırılmak üzere herhangi bir para teslim edilmedi. Bu paraların işletmelerin kasalarında saklanmakta olduğunu duydum. O dönemde plajlardan genel sorumlu olan Derya Efe Girgin tarafından bu paraların alınarak geç yatırıldığı iddiasıyla ilgili bilgim yok. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

GÜNGÖR: PARANIN AKIBETİNİ ARAŞTIRINCA...

İfadesinde 4 Eylül 2019'da Karaburun Belediyesi'nden emekli olduğunu dile getiren Mali Hizmetler eski Müdür Vekili Gülay Güngör ise "7 Haziran 2019 ile 01 Ağustos 2019 tarihleri arasında Mali Hizmetler Müdür Vekili olarak İncirlikoy ve Ardıç plajlarından nakdi olarak tahsil edilen paraların yatırıldığına ilişkin makbuzların plajların açıldığı tarihten 1 ay içinde bana getirilmedi. Bu paraların Derya Efe Girgin'in uhdesinde bulunduğunu düşünerek belediye başkanına durumu ilettim. Başkan da paraların kendisinde olduğunu söyledi. Altında çalışan bir memur olarak bunun sebebini soramadım. Bir gün sonra 64 bin küsur miktarda parayı kendisine getirdim. Paranın akıbetini araştırınca hemen Atilla Yapan'a teslim ederek bankaya yatırılmasını sağladı. Başkan parayı getirdiği gün benim yerime birisini buldu. Kendisinin üstümde çalışacağını söyledi. Bu ilk olaydan sonra tahsil edilen paranın akıbetini soramadım. Paralar başkanın yeğeni Derya Efe Girgin tarafından toplandı. İlk para yatırma olayından sonra paralar geç yatırılmış ise de bu konuyla ilgili herhangi bir bilgim yok. Görev yaptığım süre içerisinde belediye başkanının uhdesinde bulunan parayı kendisine teslim ettim. Bunun dışında hiçbir parayı teslim almadım" diye konuştu.

ÖNCE 'HATIRLAMIYORUM' DEDİ, SONRA ANLATTI

Karaburun Belediyesi’nde vezneci olarak görev yapan Atilla Yapan ise verdiği ilk ifadesinde kalp rahatsızlığı olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Yapan, tanık olarak verdiği ikinci ifadesinde ise terapiye başladığını, kullandığı ilaçlar ve eski arkadaşlarıyla yaptığı sohbetler sonucu hatırlamaya başladığını söyleyerek, “Muhasebe müdürü Gülay Güngör torba ile yanıma geldi. Belediye Başkanı’nın yanından geldiğini söyledi. Torbadaki paranın İncirli Koy Plaj İşletmesinden toplanan paraları başkanın kendisine teslim ettiğini ve paraları sayarak bankaya yatırmamı istedi. Torbanın içindeki paraları sayarak belediyenin banka hesabına yatırdım" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.