Dolar 32,5437
%0.18
Euro 34,9387
%-0.09
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun’da “mafya” polemiği: Yarımadamda kimse mafyacılık oynayamaz!

Karaburun’da “mafya” polemiği: Yarımadamda kimse mafyacılık oynayamaz!

Geçtiğimiz günlerde Karaburun'da bir işletme sahibi ve belediye personeli arasında kavga yaşanırken, şimdi de işletme sahibi ile Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan arasında “mafya” polemiği başladı. İşletme sahibi Hüseyin Uğur, Belediye Başkanı Erdoğan’ın Karaburun’da “mafyatik” tavırları olduğunu öne sürmüştü. Başkan Erdoğan da Egepostası’na yapmış olduğu açıklamada, “Kimsenin bölgemde, yarım adamda mafyacılık oynamasına izin vermeyeceğim. Ben yapmam gerekeni hukuki olarak yapacağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2021 - 12:10

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Karaburun’da geçtiğimiz günlerde işletme sahibi ve belediye ekipleri arasında yaşanan görüntülere de yansıyan kavga ile ilgili işletme sahibi geçtiğimiz hafta sonu Hüseyin Uğur gazetemize açıklamalarda bulunmuştu.

İşletme sahibi Uğur, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a yönelik ciddi ithamlarda bulunup ve Başkan Erdoğan’ın Karaburun’da “Mafyatik tavırları” olduğunu öne sürmüştü.

İşletme sahibi Uğur’un iddialarına Başkan Erdoğan’dan yanıt geldi. Başkan Erdoğan, "Ben CHP’li bir belediye başkanı olarak Karaburun’da işimi yapıyorum. Bunu yaparken de kimseye zarar vermiyorum. Toplumu koruyarak ama kimseye peşkeş çekmeyerek yapıyorum” dedi.

"MAFYATİK TAVRI İNSANLARI BIKTIRDI" İDDİASINA BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YANIT

İşletme sahibi Hüseyin Uğur, Belediye Başkanı Erdoğan hakkında; "Belediye başkanının bu mafyatik tavrı insanları bıktırdı. Bu durum sadece bana uygulanan bir şey değil. Ben ses çıkardığım için şu an gündemdeyim” ifadelerini kullanmıştı.

Uğur'un bu iddialarına yanıt veren Başkan Erdoğan, "Benim Mecliste bir konuşmam oldu. Biz bugüne kadar hiçbir işletmeyle, bu tip bir sorun yaşamadık. Hiç kimsenin mafyacılık oynamasına izin vermeyeceğiz. Dedim, belki ondandır. Herkes bizi bilir, esnafa yaklaşımımızı bilir. Özellikle pandemi döneminde ve şu an esnafa gösterdiğimiz müsahamaları herkes bilir. Çabamızı bilir. O nedenle, benim hem Meclis konuşmamda hem de basın açıklamamda bölgemde bugüne kadar karşılaşmadığımız bir şekilde yanında adamlarla gelip yasal işlemini, işini yapan memura saldırdı. Bizim ekibimiz oraya belediye arazisine sınır çekmeye gitti. Bu adamlar da personelimize Pitbull cinsi köpek ve demir sopayla saldırdılar. Ben o yüzden böyle bir tabir kullandım. Herhalde bu yakıştırmadan ötürü kendisi bana bu ithamda bulundu" dedi.

ERDOĞAN: BEN NE İŞLETMESİNE GİTTİM NE DE...

İşletme sahibi Uğur'un "Bizi açıkça tehdit ediyorlar. 'Size iş yaptırmayacağız' diyorlar. Zaten Başkan, ben bu şekilde direnmeye devam edersem 'iş yerinin merdivenlerini ve evini yıkacağım' diye tehdit ediyor" demişti.

Tehdit iddialarına yanıt veren Başkan Erdoğan, "Ben ne avukatken ne de belediye başkanıyken ben o işletmeye gitmedim. O mekanın kapısını bilmem. Çünkü o işletme benim eğlence anlayışımla uyuşmuyor. Ben o mekana hiç gitmedim. Ama o işletmenin bir hayal dünyası var. Mekanın adı da galiba oradan geliyor. Ben ne işletmesine gittim ne de tehdit ettim. Kanıt varsa ben de göreyim" diye konuştu.

“ARKADAŞLIĞIM BİLE YOK”

İşletme sahibi Uğur'un açıklamalarında bir diğer iddiası olan "Türkiye’nin en ufak kasabası ve herkes herkesin akrabası. Hemen yanımda kaçak bir işletme olmasına rağmen ki bu işletme sahibi Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın ahbabının yeridir. Belgeleriyle de kaçak olduğu bellidir. Ama o işletmeye hiçbir işlem yapılmaz, gelinir bana işlem yapılır" sözlerine Başkan Erdoğan şöyle yanıt verdi;

"O işletmenin yan tarafında hiçbir şey yok. Ya ev vardır ya da boş yıkılmış arsalar vardır.  O işletmenin denizle arasında, bizim belediyemizin arazisi var. Belediye adına tapulu bir alan. Bu alanın bir yanında ev, bir yanında da bir işletme var. O yerin benim akrabam, dostum olduğu söyleniyor. Onu da biz şuradan anladık beyefendinin, yanında bulunan işletmenin, sahibi Devrim beyin ablası benim meslektaşım ve Karaburun'da ofisi var. Tanıdığım, arkadaşım. Karaburun küçük bir yer herkesin birbirinin dostu, arkadaşı olması çok doğal. Fakat Devrim beyle, arkadaşlığım bile yok."

“BEN BİR HUKUKÇUYUM, HUKUK DIŞINA ÇIKMAM”

İşletme sahibinin, yıkılan merdivenlerle alakalı yapmış olduğu açıklamada “Merdivenler 1973 yılında Meclis kararı ile yapılmıştı. Biz ise işletmeyi 6 yıl önce açtık ve merdivenler hep vardı. Biz kiracı olarak bu olayların bizimle hiçbir bağı yoktur” sözlerine yanıt veren Başkan Erdoğan, “Hüseyin Uğur 2010'da orayı ihaleyle almış. 2017 veya 2018 yılında Karaburun Belediyesi bir inceleme başlatmış. Bu ihaleyle ilgili bir şeyler olmuş. Burası ölçülüyor. Bu yer belediyenin değilmiş. Üçüncü kişi de maliyeninmiş. Bu sefer o ihale iptal edilmiş. Belediyenin de kullandığı bahçe kısmında, iki tane parseli var biri 8 metrekare diğeri 20 metrekare. 2018 yılından itibaren oraların işgaliyesini ödemişler. Daha sonra ihale mahkeme tarafından iptal edilmiş. Adam kirasını hem mal sahibine hem de hazineye ödemiş. Çünkü yerin sahibi hazine. Biz de araştırmalarda öğrendik. Bizim kiracımız değil.  Kendisi 20 yıldır bizim yolu kapattığımızı söylüyor. 2017 yılında bir encümen kararı buldum. Bu merdivenleri yapmaya kalkmış mühürlenmiş, encümen kararıyla cezalar kesilmiş. Burası yıkılmış ama bu işletme ısrarla merdivenleri dikmeye devam ediyor. İşletmenin denize ulaşmasını sağlayan yol belediyenin arazisi, tapulu. Oraya işgal etmeye çalışıyorlar. O işletme de şu an yasal olan yerinde faaliyetine devam ediyor. Biz sadece kendi alanımızı, Karaburun halkının malını korumaya çalışıyoruz o kadar. Merdivenlerle alakalı 2017 yılında yapılan tespit, tutanak var. Ben 2019'da seçildim. Üzerine de o işgaliye sonlandırılmış bu yine yapmış. Ben devir aldığımda, basamaklarla küçük küçük iniş vardı. Kendisini çağırdım, anlattım. Ama beyefendi anlamak istemiyor. Ben bir hukukçuyum, hukuk dışına çıkmam. Bizim yaptığımız tek şey Karaburun halkının çıkarlarını korumak, peşkeş çekmemek. Pot hesaplarla benim hesaplarıma müdahale ettiler. Ama açıklamalarının hiçbiri doğru değil. Doğrulara bu kadar inansalar, gerçek olmayan şeyler hakkında insanlara bu ithamlarda bulunmazlar. Olanlar bir hayal dünyasında yaşıyorlar” dedi.  

Encümen kararı şu şekilde;

“DEVLETİN YAPMADIĞINI YAPTIM”

İşletme sahibi Uğur'un her sezon başında mekanının mühürlendiğini öne sürerek bu nedenle para kazanamadığını iddialarına Başkan Erdoğan açıklık getirdi.

Başkan Erdoğan, “Ben esnaf para kazansın diye benim yapmadığım iş kalmadı. Devletin yapmadığı yardımı, esnafa ben yaptım. Benim o konuda vicdanım rahat. Bizim kimseye kastımız olamaz. Benim dönemimde böyle bir şey yapılmadı. Eğer benim dönemimin dışında yapıldıysa eğer işletme sahibi kesin olarak o dönemde de usulsüz işlem yapıyordur” diye konuştu.

“ADALET DUYGUSU OLAN SİYASETÇİLER SATIN ALINMAZ”

CHP’li bir belediye başkanı olarak öncelikle partinin verdiği görevleri yerine getirdiğini vurgulayan Başkan Erdoğan, “Benim zabıtamla olay yaşandı. İZSU'da çalışan İlhan bey daha önce Karaburun müdürü kendisini arattı. Bayramda çalıştırın beni diye daha sonra masalar benim değil dedi. Gerçekten hayal dünyasında yaşıyor galiba başka bir açıklaması olamaz bunun. Kendisinin sosyal medya hesabına bakın, bir sürü şezlong koymaya kalktı. Başkasının diye sosyal medya hesabından kendi şezlonglarını paylaşmış. Saldırdıkları işçiler ve memurlar kendileri hakkında şikayetçi de oldular. Bu yalan beyanlarla nereye ulaşmak istiyor bilemiyorum ama kimsenin bizimle şahsi husumeti olamaz. Öyle bir şey yok. 6-7 yıl önce ruhsatını almış ona göre de hala çalışıyor. Biz ne yapmak istediğini de anlamıyoruz. Bizim işletmeye karşı tek yaptığımız şey, Karaburun halkının gayrimenkulünü korumak. Kimsenin bölgemde, yarım adamda mafyacılık oynamasına izin vermeyeceğim. Ben yapmam gerekeni hukuki olarak yapacağım. Oradaki insanların o mekana yönelik şikayetlerini sorun onlar size daha iyi anlatır. Ama taraflı olarak kendi çevresinin açıklamalarıyla  bot hesaplarla bu işler olmuyor. Bazı şeyler satın alınamıyor. Hala adalet duygusu olan bizim gibi siyasetçiler, satın alınamıyor. Ancak o bot hesapları satın alabilir, bizi değil. Ben işimi yapıyorum. Bunu yaparken de kimseye zarar vermiyorum. Toplumu koruyarak ama kimseye peşkeş çekmeyerek yapıyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.