Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0684
%-0.15
Altın 2.309,700
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun Belediyesi’nden keçi yetiştiricilerine destek

Karaburun Belediyesi’nden keçi yetiştiricilerine destek

Karaburun’un ekonomisinde çok önemli bir yer tutan keçi yetiştiricileri, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile bir araya gelerek yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaştılar.

  • Ege Postası
  • 12.08.2021 - 09:09

Nergis Kafe’de yapılan toplantıda yetiştiricileri dinleyen ve Belediyenin bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi veren Erdoğan, ilçedeki üretimin artması için olanakları ölçüsünde üreticilere tam destek verdiklerini söyledi. 

Karaburun’da “Yerelde Kalkınma” vizyonunun değişmez parçasının keçi yetiştiriciliği olduğunu hatırlatan İlkay Girgin Erdoğan, Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Keçi Peyniri Mandırası’nda kapasite artışına gittiklerini söyledi. 

Keçi peyniri çeşitlerinin Karaburun Merkez, Mordoğan ve Eğlenhoca satış yerleri ile daha fazla vatandaşa ulaşmasını sağladıklarını belirten Erdoğan,  İzmir’de de en kısa sürede satış yeri açmayı planladıklarını  söyledi. 

PİYASA FİYATININ ÜZERİNDE ÖDEME 

Mandırada işlenmek üzere satın alınan keçi sütüne, piyasa fiyatının üzerinde ödeme yaptıklarını anımsatan İlkay Girgin Erdoğan, şöyle devam etti: 

“Özellikle pandemi döneminde tarım ve hayvancılığın önemini çok daha iyi anlamış bulunuyoruz. Ülkemizdeki hayvan varlığını süratle artırmak ve tek karış ekilmemiş toprak bırakmamak zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyemizin ‘Başka Bir Tarım Mümkün’’ vizyonuyla yürüttüğü projeler kapsamında, geçen Mayıs ayında Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile birlikte Karaburun’da küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleşmiştik. Tek amacımız üreticimizin yaşadığı yerde karnını doyurması, para kazanması ve üretimini artırarak ülkemiz hayvancılığına katkı sağlamasıdır.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.