Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’ın gururları Başkan Selvitopu’nu ziyaret etti

Karabağlar’ın gururları Başkan Selvitopu’nu ziyaret etti

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan ve her yıl yüzlerce öğrenciyi ücretsiz olarak sınavlara hazırlayan Karabağlar Sosyal Etkinlik Merkezi'nde (KARBEM) eğitim gören ve bu yıl YKS’de istedikleri bölümleri kazanan öğrencilerden ikisi Başkan Selvitopu’nu makamında ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 31.08.2022 - 09:33

Celal Bayar Tıp Fakültesi'ni kazanan Ayşe Betül Ermiş ile Ege Üniversitesi Diş Hekimliği bölümünü kazanan Çetin Burak Bulut,  Başkan Selvitopu’na, böyle bir olanak sağlandığı için teşekkür ettiler. Sınavlara sistemli çalışıp başarı elde ettiklerini söyleyen öğrenciler, KARBEM öğretmenlerinin bu konuda kendilerine her türlü desteği verdiğini vurguladılar.


Öğrencilerin zorlu bir maraton sonunda sınavı kazanmalarından memnuniyet duyduğu belirten Başkan Selvitopu da, eğitimi desteklemeye devam edeceklerini söyledi. İlçede bulunan okulların bakım ve onarımlarını olanaklar ölçüsünde yaptıklarını, okula yeni başlayan miniklere kırtasiye seti dağıttıklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Karabağlar Belediyesi olarak bundan sonraki süreçte de, çocuklarımızın eğitimleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onlar bizim, bu güzel ülkenin geleceği” dedi.

Ziyarette yer alan Ayşe Betül Ermiş’in annesi Öznur Ermiş, KARBEM’de eğitim gören ilk çocuğunun da tıp fakültesini kazandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yüzde 81'lik başarı

Bu yıl KARBEM'le YKS'ye hazırlanan öğrenciler, yüzde 81,18'lik başarı oranı yakaladı.  KARBEM'e devam edip tercihte bulunan 202 öğrenciden 164'ü üniversiteye yerleşmeyi başardı.

Yerleşen öğrencilerden 1'i Tıp, 1'i Diş Hekimliği, 10'u Sağlık Bilimleri, 9'u Mühendislik ve Mimarlık, 5'i Eğitim, 10'u Fen Edebiyat, 24'ü İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde okumaya hak kazandılar. Ayrıca GSF, İlahiyat, Turizm, İletişim fakülteleriyle Milli Savunma Üniversitesi, MYO Önlisans programlarını tercih eden öğrenciler de oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.