Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da kadınlar 'e-ticareti' öğrendi

Karabağlar'da kadınlar "e-ticareti" öğrendi

Karabağlar Kent Konseyi ve İzmir Soroptimist Kulübü işbirliğiyle yürütülen “Kız Kardeşler El Ele” programının 2. aşamasına katılan 36 kadın, 25 Ekim-29 Kasım 2022 tarihleri arasında “e-ticaret” konusunda kapsamlı bir eğitim aldı. Kadınlara sertifikalarını Mobilya Akademi’de düzenlenen törenle Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi.

  • Ege Postası
  • 30.11.2022 - 09:39

Mobilya Akademi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Başkan Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Ege Bölge Sorumlusu Gül Gürses, İzmir Soroptimist Kulüp Başkanı Şükran Karaok, Proje Koordinatörü Ece Tekin Tansev, Karabağlar Belediye Meclis Üyesi İnan Karakoyun, kursiyer kadınlar ve yakınları katıldı.

Törenin açılışında konuşan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Ağrı, kapsamlı bir eğitim süreci yaşandığını belirterek, “Kadınlarımız ayrıntılı ve nitelikli bilgiler edindi. Başkanımız Muhittin Selvitopu olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Soroptimist Kulübü yöneticileri ve eğitimciler de projenin ayrıntılarıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Hedef toplumsal yaşama katmak!

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi olarak özellikle ev kadınlarına ulaşmaya ve onları yaşamın içine katmaya çalıştıklarını söyledi. Bu tür projeleri, toplum yararına faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle yapmaya gayret ettiklerini belirten Başkan Selvitopu, “Ulusal Kurtuluş Savaşı Önderi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti ilan ettikten sonra, özellikle kadınların toplumsal yaşam içinde aktif olarak yer alması için uğraştı. Çünkü biliyordu ki toplumun gelişmesi, dünyayla rekabet edebilmesi buna bağlıydı. Bugün kadınlarımız bu salonlardaysa, o mücadelenin sonucudur” dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin semt merkezleri, kültür ve sanat merkezleri, sosyal tesisleri aracılığıyla kadınlara ulaşmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Yakın zamanda 4 mahalleye hizmet edecek Çalıkuşu Semt Merkezi'ni de açacağız. Sadece konuşmak yetmiyor. Kadınları yaşama katmak hepimizin görevi. Bu nedenle çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek. 36 kadının aldığı bu belge çok önemli. Kendilerini ve katkı koyanları kutluyorum. Umarım aile bütçelerine ufak da olsa destek olurlar” diye konuştu.

Başkan Selvitopu konuşmasının ardından kadınlara üniversite onaylı sertifikalarını vererek başarılar diledi.

Proje kapsamında kadınlar 6 hafta boyunca, “e-ticaret nedir?”, “site ve logo tasarımı”, “online ödeme sistemleri”, “kargo lojistik”, “ürün fotoğraf çekimi” gibi konularda eğitim aldılar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.