Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da çocuklar 'özgürlüğü' anlattılar

Karabağlar'da çocuklar 'özgürlüğü' anlattılar

Karabağlar Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Dokuz Eylül Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlediği “Çocuk ve Özgürlük” konulu resim yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2022 - 08:49

Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Başkanı Muhittin Selvitopu, Dokuz Eylül Rotary Kulübü Önceki Dönem Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan Başkan Selvitopu, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın, 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesiyle yürütüldüğünü hatırlattı. Böylesine önemli bir tarihin Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin anlamına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Sizler geleceğin meclisinde yer alacak ve bu ülkeyle ilgili kararları alacaksınız. Bunun değerini, önemini çok iyi anlamalıyız. Bu nedenle belki şimdi değil ama ortaokulda, lisede Nutuk'u mutlaka okuyun. Ülkemiz nasıl kurulmuş, bugünlere hangi fedakarlıklarla gelmiş, mutlaka öğrenin” dedi.

Eğitim ve kültür-sanat

Atatürk'ün Cumhuriyet kurulduktan sonra eğitim ve kültür-sanat alanına özellikle eğildiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bizim bu yarışmayı düzenlememizdeki temel amaç da, Mustafa Kemal Atatürk'ün bakış açısını ayakta tutmaktır. Bir ülkenin gelişmişlik ölçüsü, kültür sanat alanında yaptıklarıdır, başarılarıdır. Sizlerin eğitimlerini sürdürürken bir yandan kültür sanat dallarıyla ilgilenmeniz, ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir. Biliyoruz ki hepiniz, size emanet edilen bu ülkeye sahip çıkacak onu geleceğe taşıyacaksınız. Hepinizde bu bilinç ve sevgi var. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu da, 23 Nisan'ın önemini hatırlatarak, “Dünyada çocuklarına bayram eden ve bunu tüm dünyayla paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada elele yaşamak umuduyla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kökkılınç da, “Savaş ve kavganın çocuklarımızdan uzak olmasını ve tüm dünya çocuklarının özgür, mutlu olmalarını diliyorum” diye konuştu.

Ödül töreni

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri, Başkan Selvitopu, Kökkılınç, Betül Elmasoğlu, CHP İlçe Başkanı Türkbay ve Karabağlar Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır tarafından verildi. Ayrıca seçici kurul üyelerine de doğa dostu sertifika sunuldu.

103 eserin katıldığı yarışmada, Duğrallar İlkokulu 4/D Sınıfı Öğrencisi Ayten Sena Sevipınar birinci, Adnan Mazıcı İlkokulu 3/D Sınıfı Öğrencisi Yusuf Aziz Yılmaz ikinci, İlkkurşun İlkokulu 2/F Sınıfı Öğrencisi Doruk Düzgün Arslan da üçüncü oldu. Dokuz Eylül Rotary Kulübü Özel Ödülü'ne Ahmet Ragıp Üzümcü İlkokulu 4/E Sınıfı Ceylin Derin Daver, Seçici Kurul Özel Ödülü de İlkkurşun İlkokulu 1/B Sınıfı Öğrencisi Ela Öztaş değer görüldü.

Törenin sonunda katılımcılar, yarışmaya katılan ve belediye hizmet binası girişinde sergilenen resimleri incelediler.

Yarışmada birincilik ödülü olarak dizüstü bilgisayar; ikinci, üçüncü ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü Ödülü olarak tablet bilgisayar, Seçici Kurul Özel Ödülü olarak da resim seti armağan edildi. Ayrıca tüm öğrencilere Atatürk’ün “Nutuk” kitabı verildi. Yarışmanın Seçici Kurulu Nilgün Vural, Alev Akın, Nuray Cihan ve Cennet Türkoğlu'ndan oluştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.