Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9930
%-0.21
Altın 2.325,970
%0.24
Bist-100 9,09
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlara yönelik tepki çeken sözlerine Başkan Eriş’ten tepki: Belediye o sunucuyla ilgili düğmeye bastı

Kadınlara yönelik tepki çeken sözlerine Başkan Eriş’ten tepki: Belediye o sunucuyla ilgili düğmeye bastı

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş geçtiğimiz günlerde Ödemiş merkezli bir kanalda kanalın Genel Yayın Yönetmeni Sevcan Çiftçi Şad, konuğunun Ödemiş Huzurevi nüfusuna ilişkin sözlerine “Ödemiş'teki Huzurevinde 18 erkek, 3 kadın kalıyor” ifadelerine tepki gösterdi. İfadeleri “yakışıksız” olarak tanımlayan Başkan Eriş, “Büyüklerimizi talihsiz şekilde espri konusu yapmaya çalışmanın izahı olmadığı gibi büyüklerimizin kişilik haklarını savunmak da yine hepimizin görevidir. Belediyemizin bu hususta gerekeni yapacağından hiç kimse şüphe etmemelidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2022 - 13:53

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde Ödemiş merkezli sosyal medya üzerinden yayın yapan TV9 kanalında ‘Anlat Bakalım’ programını sunan kanalın Genel Yayın Yönetmeni Sevcan Çiftçi Şad, konuğunun Ödemiş Huzurevi nüfusuna ilişkin sözlerine “Ödemişteki Huzurevinde 18 erkek, 3 kadın kalıyor” ifadeleriyle yanıt vermiş ve Şad’ın sözleri kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Öte yandan; kadın gazetecinin kadınlara yönelik”aşağılayıcı” ifadelerine ilişkin Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’ten de tepki geldi.

Eriş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şad’ın sözlerini “yakışıksız” olarak tanımlarken basın özgürlüğü ile alakası olmadığını ve belediyece konuya ilişkin gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. 

Başkan Eriş paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Sosyal medya üzerinden yayın yapan bir basın kuruluşundaki programda Belediyemiz bünyesindeki Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi'ndeki değerli büyüklerimizle ilgili gelişen bir diyalog, sarf edilen sözlerle maksadını aşan yakışıksız bir noktaya ulaşmıştır.

Belediyemizin ev sahipliğinde tüm Ödemiş halkına emanet olan değerli büyüklerimizi talihsiz şekilde espri konusu yapmaya çalışmanın izahı olmadığı gibi büyüklerimizin kişilik haklarını savunmak da yine hepimizin görevidir. Belediyemizin bu hususta gerekeni yapacağından hiç kimse şüphe etmemelidir.

Basın ve ifade özgürlüğü ile açıklanamayacak bu üzücü duruma yol açanların ulu çınarlarımız Huzurevi sakinlerimiz başta olmak üzere tüm Ödemişlilere bir özür borcu bulunduğunu da önemle hatırlatırız.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.