Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,0775
%-0.13
Altın 2.309,620
%1.41
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japonya’dan ödülle dönen Lara’dan Başkan Soyer’e ziyaret

Japonya’dan ödülle dönen Lara’dan Başkan Soyer’e ziyaret

Göbeklitepe'yi resmettiği pastel boya çalışmasıyla Japonya 21'inci Kanagawa Çocuk Resim Yarışmasında ödül kazanan 10 yaşındaki Lara Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Turan, bir kopyasını çerçevelettiği ödüllü resmini Soyer'e hediye etti.

  • Ege Postası
  • 21.04.2021 - 10:06

Japonya 21'inci Kanagawa Çocuk Resim Yarışması'nda, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Göbeklitepe'yi anlattığı resimle Kanagawa ödülüne layık görülen İzmirli Lara Turan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ziyaret etti. Göbeklitepe'nin eski ve yeni halini çizdiği ödüllü resminin bir kopyasını Başkan Tunç Soyer'e hediye eden dördüncü sınıf öğrencisi Lara, 56 farklı ülkeden 8 bin 62 eserin katıldığı yarışmada Türkiye'den ödül kazanan tek isim oldu.

Hiç görmediği Göbeklitepe'yi çizdi

Ziyarette Lara’ya anne Ecehan Turan ve babası Polat Turan eşlik etti. Hiç görmediği Göbeklitepe'yi çizmek istediğini ve bunun için de internetten araştırma yaptığını söyleyen Lara, “Resimde tarihi alanın eski hali ile şu anda arkeologların ortaya çıkardığı halini anlatmak istedim. Göbeklitepe'yi merak ediyordum” dedi. Başkan Soyer ise Lara'yı tebrik ederek, “Çok güzel bir başarı ortaya koydun. Biz de seninle iftihar ediyoruz. Resim yapmaya devam etmelisin. Resim yapmayı hiç bırakma” diyerek boya seti hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.