Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU’nun projesine bakanlıktan vize

İZSU’nun projesine bakanlıktan vize

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun artan enerji fiyatlarına karşı başlattığı GES projelerinden biri olan ve Menemen Değirmendere’de toplamda toplamda 91 bin 580 metrekarelik alanda 4 milyon 238 bin liraya kurulması planlanan Güneş Enerji Santrali(GES) projesi için “ÇED gerekli değil” kararı verildi.

  • Ege Postası
  • 29.06.2022 - 10:32

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Küresel ısınmayla birlikte vatandaşlar kadar kurumlar da yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları arayışına girdi.
Bunun yanında kur hareketlerindeki dalgalanmalarla birlikte enerji fiyatlarındaki artış ve buna bağlı olarak maliyetlerde de ciddi oranda artış yaşanması da kurumları alternatif enerji kaynaklarına yönelmişti.

Bu kapsamda; karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU, birçok alanda Güneş Enerji Santrali(GES) çalışmalarına başlamıştı.

Kurum, GES projeleri kapsamında geçtiğimiz Aralık ayında Menemen İlçesi, Değirmendere Mahallesinde “3,8 MWe Güneş Enerji Santrali (GES)” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuruda bulunmuş ve ÇED sürecini başlatmıştı.

7 ayın sonunda İZSU’nun projesi için “ÇED gerekli değil” kararı çıktı.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ

GES projesi, tamamı İZSU’ya ait olan 3 bin 431 metrekare ve 2 bin 157 metrekarelik 2 bina ve bunların dışında bulunan zeminde toplamda 91 bin 580 metrekarelik alanda yapılacak.

Hazırlanan dosyada, tamamı İZSU’ya ait olan alanda daha önce boru fabrikası olarak faaliyet gösterilmiş olup şu anda hiçbir faaliyet bulunmadığı ve boruların kaldırılıp alanda bulunan binalarda güçlendirme çalışmaları yapılacağı belirtildi. 
4 milyon 238 bin liraya mal olacak proje kapsamında 8 bin 600 adet GES paneli kurulacak ve 3,8 MWe güce sahip olan her panelden 450 watt enerji elde edilecek.

Projenin finansmanının İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.