Dolar 32,5294
%0.13
Euro 34,9115
%-0.17
Altın 2.436,280
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU’dan o bölgeye özel tarife

İZSU’dan o bölgeye özel tarife

İZSU Genel Müdürlüğü bugün olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirecek. Kurul’da İZSU’nun bütçesine yaklaşık 1 milyar liralık ek bütçe yapılması planlanırken Menderes Havzası’na özel tarife düzenlemesinin de gündeme geleceği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 12.08.2022 - 13:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de suya yapılan zamlarla birlikte sıkça gündeme gelen İzmir Büyükşehir’e bağlı İZSU Genel Müdürlüğü bugün olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirecek.

Kurulda gündeme getirilecek maddelerden birinin de Menderes yöresi sulama havzasındaki tarife düzenlenmesi olacağı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; daha önce tek tarife kullanılan bölgede yeni düzenlemeyle birlikte üç ayrı tarife olacak. Tariferin ise 0-10, 10-20 ve 20-100 metreküp arası olarak düzenlendiği ifade edildi.

Yeni düzenlemeyle birlikte bölgedeki suyun fiyatlandırılmasında da değişikliğe gidileceği belirtildi.

AMAÇ TASARRUF

Yeni düzenlemedeki amacın tarımsal faaliyetleriyle ön plana çıkan alandaki su kullanımının azaltılması olduğu ifade edilirken tarımda vahşi sulamanın önüne geçilip damla sulama sistemine geçiş için teşvik olduğu belirtildi.

EK BÜTÇE DE KURULA GELECEK

Öte yandan bugün gerçekleştirilecek Genel Kurul’da İZSU’nun bütçesine yaklaşık 1 milyar liralık ek bütçe talebinin de gündeme geleceği öğrenildi. Yapılan son ek bütçeyle birlikte İZSU’nun 2022 yılı için öngörülen 3 milyar liralık bütçesinin yaklaşık 6 milyar liraya ulaşması bekleniyor.

Ayrıca Mart ayından itibaren geçerli olan ve her ay ÜFE oranında zamlanan su fiyatlarından İZSU’nun ön gördüğünden daha fazla gelir elde ettiği ifade edildi.

ÜFE farkları da hesaba katıldığında sene sonuna kadar İzmir’de suyun yüzde 250’ye yakın bir oranda zamlanması bekleniyor.

3 büyükşehir belediyesinin su tarifesi bilgileri...

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.