Dolar 32,5547
%0.21
Euro 34,9466
%-0.07
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'dan 'kirli atık su' iddialarına yanıt: Söz konusu değil

İZSU'dan 'kirli atık su' iddialarına yanıt: Söz konusu değil

İZSU Genel Müdürlüğü Dikili’de denize kirli atık su deşarj edildiği yönündeki iddiaları kesin bir dille reddetti. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Dikili Salihleraltı Karaçalı Deresi yatağının dere zemininde oluşan bozulmaların tamiri için öncelikle derenin içindeki suyun çekilerek boşaltılması, zeminin susuzlaştırılarak tamir için hazır hale getirilmesidir. Bu kapsamda dere yatağında biriken su kontrollü bir şekilde tahliye edilmiştir” denildi.

  • Ege Postası
  • 18.11.2021 - 13:20

EGEPOSTASI – Dikili’de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlarla ‘denize kirli atık su deşarj ediliyor’ iddiaları kamuoyunda tartışma konusu oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da söz konusu iddiaların yer aldığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, “İzmir'den bir rezaleti daha gözler önüne seriyoruz. Büyükşehir Belediyesi, kiraladığı araçlarla Dikili'de denize kirli sıvı atık boşaltıyor! Sahilin, çocuk parkının ve tüm yaşam alanlarının önünde halk sağlığı tehlikeye atılıyor. Güzel İzmir'i kirli ellerinizden kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

İZSU'DAN YALANLAMA

Yaşanan bu gelişmenin ardından İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yayınlandı. Açıklamada sosyal medyada dolaşan görüntülerin Karaçalı Deresi yatağının tamiratıyla ilgili olduğuna yer verilirken “Ne atık su, ne de kirlilik yaratan başka bir durum söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi.

İZSU’nun açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“Aralarında yerel siyasetçilerin de yer aldığı bazı sosyal medya kullanıcılar tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Dikili’de “denize kirli atık su deşarj ettiği” iddiasıyla kamuoyuna birtakım görüntüler sunulmaktadır. Sosyal medyada paylaşılan videodaki yorum ve ifadeler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu görüntüler Dikili Salihleraltı Karaçalı Deresi yatağının dere zemininde oluşan bozulmaların tamiri için öncelikle derenin içindeki suyun çekilerek boşaltılması, zeminin susuzlaştırılarak tamir için hazır hale getirilmesidir. Bu kapsamda dere yatağında biriken su kontrollü bir şekilde tahliye edilmiştir. Dere zemininde betonlama ile tamirat yapılmıştır. Konu bundan ibaret olup ne atık su, ne de kirlilik yaratan başka bir durum söz konusu değildir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.