Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU’dan 4 milyonluk GES hamlesi

İZSU’dan 4 milyonluk GES hamlesi

İzmir Büyükşehir Beledeyesi’ne bağlı İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), kendi enerjisini üretmek için harekete geçti. Kurum bu kapsam, Menemen ilçesi Derebaşı mahallesinde toplamda 91 bin 580 metrekarelik alanda Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak için ÇED sürecini başlattı. Tamamı İZSU tarafından finanse edilecek proje, 4 milyon 238 bin liraya mal olacak. 

  • Ege Postası
  • 17.12.2021 - 15:25

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Küresel ısınmayla birlikte vatandaşlar kadar kurumlar da yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynakları arayışına girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de önemle üzerinde durduğu ve sıkça dile getirdiği yaşanabilir ve sağlıklı kentler için kaynakları tüketmeyen ve sürdürülebilir enerji için bir adım attı.

Büyükşehir’e bağlı İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), kendi enerjisini üretmek için harekete geçti.

Bu kapsamda İZSU, Menemen ilçesi Değirmendere Mahallesi’nde bulunan 3 bin 431 metrekare ve 2 bin 157 metrekarelik 2 bina ve bunların dışında bulunan zeminde toplamda 91 bin 580 metrekarelik alanda Güneş Enerji Santrali (GES) kurmak için ÇED sürecini başlattı. Kurum, ÇED başvuru dosyasını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sundu. 

8 BİN 600 PANEL KURULACAK

Hazırlanan dosyada , tamamı İZSU’ya ait olan alanda daha önce boru fabrikası olarak faaliyet gösterilmiş olup şu anda hiçbir faaliyet bulunmadığı ve boruların kaldırılıp alanda bulunan binalarda güçlendirme çalışmaları yapılacağı belirtildi. Yapılan güçlendirme çalışmalarının ardından ise alana GES santralleri kurulacak. 

Raporda, İZSU tarafından kurulup işletilmesi planlanan santralin, mevcut arazi üzerine ve mevcut binaların çatılarına monte edileceği, solar paneller üzerinden üretilecek olan elektrik enerjisinin inverter sistemi ile trafoya aktarılarak elektrik hattına bağlanacağı bilgisine yer verildi.

4 milyon 238 bin liraya mal olacak proje kapsamında 8 bin 600 adet GEs paneli kurulacak ve 3,8 MWe güce sahip olan her panelden 450 watt enerji elde edilecek.

Hazırlanan raporda ayrıca, GES projesinde herhangi bir yakıt tüketimi olmayacağı da belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.