Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU, Kavacık’ta içme suyu sorununa el atıyor

İZSU, Kavacık’ta içme suyu sorununa el atıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Başkan Soyer’in 30 ilçenin sağlıklı, temiz içme suyuna ve modern altyapıya kavuşması hedefi doğrultusunda, Karabağlar Kavacık Mahallesi’nde Karabağlar Belediyesi yetkilileri ile birlikte incelemelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 31.10.2022 - 10:24

Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci, Su İsale ve Dağıtım Daire Başkanı İbrahim Gürbüz, İZSU bürokratları, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Baran Uygun, Karabağlar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır ve Karabağlar Belediyesi yetkililerinin olduğu heyet, Kavacık’ta mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kavacıklılar mevcut su kaynaklarının, özellikle bahçe sulamada suyun yoğun kullanıldığı dönemde yetersiz kaldığını, bu dönemde tankerlerle mahallenin su deposuna takviye yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

İZSU ve Karabağlar Belediyesi heyeti, Kadı Yaylası’nda bulunan ve mahalleye alternatif su sağlayabilecek kaynakta incelemelerde bulundu. Genel Müdür Köseoğlu bu kaynağın mahalleye su sağlaması için gerekli etüt çalışmalarının başlatılması talimatını verdi. Heyet daha sonra Çukur Göz mevkiinde bulunan ve İZSU’nun mahalleye ek su sağlaması için proje çalışmalarını tamamladığı içme suyu kaynağını inceledi.

İZSU ekipleri şebeke imalatlarına başladı

Çukur Göz mevkiindeki kaynağın mahalleye getirilmesini amaçlayan projede, isale hattının döşeneceği alanın orman sahasında kalması ve mevkinin doğal SİT alanı olması nedeniyle yetkili kurumlardan gerekli izinlerin alınma süreci devam ediyor. İZSU ekipleri hattın izin gerektirmeyen kısımlarımda ise imalatlara başladı. İZSU yetkilileri hattın tamamlanmasıyla birlikte Kavacık Mahallesi’nin yaz aylarında yaşadığı içme suyu sorununun çözüleceğini kaydetti.
 
Kavacık Mahallesi’nin içme suyu şebekesi İZSU tarafından su kayıp ve kaçaklarını önlemek amacıyla yakın zamanda yenilenmişti. Mahallenin mevcut betonarme içme suyu deposunun bakım onarım çalışmaları da Kasım ayının ilk haftasında başlatılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.