Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'dan 'Gediz' açıklaması: Hiçbir şikayet alınmadı çevreye zararı olmadı

İZSU'dan 'Gediz' açıklaması: Hiçbir şikayet alınmadı çevreye zararı olmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti cephesinden gelen Gediz Nehri eleştirileriyle ilgili açıklama yaptı. Görüntü ve videolarla ilgili yapılan açıklamada, “Tarafımıza iletilen görseller, ilgili tesiste 11.06.2022 tarihinde meydana gelen geri yıkama sistemi arızasından kaynaklı zorunlu tahliye olup arıza kısa sürede giderilerek sistem normale dönmüştür. Görüntülerdeki renkli su, içme suyu arıtımında kullanılan demir 3 klorür içerisindeki renk (demir) pigmentlerinden kaynaklanmaktadır. Bununla beraber 2008 yılından beri bu tesis çalışmakta olup zaman zaman benzer arızalar neticesinde nadiren de olsa tahliye kanalı kullanılmıştır, geri yıkama suyu rengi dışında yeraltı suyuna yakın karakterde bir sudur, tesis kurulduğundan bu yana yüksek kapasitede içme suyu arıtmakta olup çevredeki tarla sahipleri tarafından herhangi bir şikayet almamış, çevreye de tahribat vermemiştir” denildi.

  • Ege Postası
  • 23.08.2022 - 22:07

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) arıtma tesisinden akan pis suyun, Gediz Nehri ve tarlalara bırakıldığı iddia edilen görüntüleri paylaşarak tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜLER TEMMUZ AYINA AİT

Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden jet yanıt geldi.

İZSU'dan yapılan açıklamada, “Genel Müdürümüz tarafından 20.07.2022 tarihinde Daire Başkanlığımızla paylaşılan fotoğraf ve videolar Manisa İli Muradiye Mahallesinde kurulu Çullu Arsenik İçme Suyu Arıtma Tesisine aittir.Söz konusu tesis Manisa bölgesindeki Sarıkız ve Göksu kuyu gruplarından aldığı yeraltı suyunu 3.000lt/sn kapasite ile arıtarak İzmir İline içme suyu sağlayan ikinci büyük tesistir. Görüntülerde görülen kahve renkli su tesiste arıtma işlemi yapan filtre tanklarının belirli periyotlarla ters yıkanması sırasında ortaya çıkan yıkama suyu olup, normal proses işleminde tesis başına döndürülerek arıtılarak sisteme katılmaktadır.

Tarafımıza iletilen görseller, ilgili tesiste 11.06.2022 tarihinde meydana gelen geri yıkama sistemi arızasından kaynaklı zorunlu tahliye olup arıza kısa sürede giderilerek sistem normale dönmüştür. Görüntülerdeki renkli su, içme suyu arıtımında kullanılan demir 3 klorür içerisindeki renk (demir) pigmentlerinden kaynaklanmaktadır. Bununla beraber 2008 yılından beri bu tesis çalışmakta olup zaman zaman benzer arızalar neticesinde nadiren de olsa tahliye kanalı kullanılmıştır, geri yıkama suyu rengi dışında yeraltı suyuna yakın karakterde bir sudur, tesis kurulduğundan bu yana yüksek kapasitede içme suyu arıtmakta olup çevredeki tarla sahipleri tarafından herhangi bir şikayet almamış, çevreye de tahribat vermemiştir” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.