Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'dan AK Parti'nin 'koku ve renk' çıkışına yanıt geldi

İZSU'dan AK Parti'nin 'koku ve renk' çıkışına yanıt geldi

İZSU Genel Müdürlüğü, bazı yayın organlarında yer bulan Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ne ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinin bazı yerleşim bölgelerinde tesisten kaynaklanan koku oluştuğu iddiaları üzerine bu bölgelere ait koku ölçüm değerlerini paylaşan İZSU, “Ölçülen tüm değerler yönetmelikte öngörülen sınırların altındadır. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi alanında ülkemizin en gelişmiş ve en verimli şekilde işletilen tesislerinin başında gelmektedir” şeklinde bir açıklama yaptı. AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin Köfez'e açılan ağzının 'Kahverengi' olduğunu iddia etmişti.

  • Ege Postası
  • 24.08.2021 - 11:32

İZSU Genel Müdürlüğü, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde belli dönemlerde hissedildiği belirtilen kokunun Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nden kaynaklanmadığını açıkladı. Tesis girişinde, eski Gediz Yatağı civarında, Harmandalı Meydanı’da ve Mavişehir ilçesinin farklı noktalarında koku ölçümlerinin düzenli olarak yapıldığını belirten İZSU yetkilileri, ölçülen değerlerin “Koku Oluşturan Emisyonların Kontrolü Hakkında Yönetmelik” te verilen sınır değerin oldukça altında olduğunu belirtti.

Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde yaşayan vatandaşlardan gelen şikayetleri inceleyip harekete geçen İZSU ekipleri, Ağustos ayı içerisinde tesis civarındaki noktalarda koku ölçümleri yaptı. Hava Kalitesi / Olfaktometre ile Koku Derişiminin Tayini ölçümlerinde, farklı bölgelerde 304 KB/m3, 251 KB/m3, 126 KB/m3 ve 108 KB/m3 koku birimleri tespit edildi. Ölçülen tüm değerlerin yönetmelikte öngörülen sınır değer olan 1.000 KB/m3 değerinin oldukça altında kaldığı görüldü.

Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin, 3 faz kapasite ile sorunsuz olarak 7 gün 24 saat çalışarak günlük yaklaşık 550 bin metreküp atık suyu arıttığı belirtilen açıklamada “Tesis içerisinde bulunan koku kontrol ünitelerinin bakım ve kontrolleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. 4. faz inşaatı kesintisiz olarak devam eden tesisin kapasite artırma çalışmaları tamamlandığında günlük 820 bin metreküp atık su arıtılacak. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi bugün alanında ülkemizin en gelişmiş ve en verimli şekilde işletilen tesislerinin başında gelmektedir. Körfezimizin eski günlerine dönmesi açısından önemli tesis spekülasyonlara konu edilmemelidir” denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.