Dolar 32,3384
%0.18
Euro 35,1401
%-0.12
Altın 2.240,810
%-0.12
Bist-100 8,71
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler yarın ağaç şenliğinde buluşacak

İzmirliler yarın ağaç şenliğinde buluşacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “dirençli kent” ve “doğayla uyumlu yaşam” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen “Bir Fidan Bir Dünya” kampanyası kapsamında yarın Menderes Değirmendere’de ağaç şenliği düzenleniyor. Şenlikte kampanyayla bağışlanan fidanların dikimi yapılırken, atölye çalışmalarından müzik performanslarına kuş gözleminden gölge oyununa kadar pek çok etkinlik olacak.

  • Ege Postası
  • 28.01.2022 - 14:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin orman yangınlarına ve iklim krizine dirençli bitki örtüsü oluşturmak amacıyla başlattığı “Bir Fidan Bir Dünya” kampanyası kapsamında yarın Menderes Değirmendere’de ağaç şenliği düzenleniyor. Başkan Tunç Soyer’in de katılımıyla Malta Köyü Ağaçlandırma Alanı’nda yapılacak şenlikte kampanya kapsamında doğaseverlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bağışladığı 3 bin 816 fidan toprakla buluşurken, atölye çalışmalarından müzik performanslarına kadar pek çok etkinlik yapılacak. Saat 13.00’te başlayacak şenlik programında Çöpüne Sahip Çık Vakfı ritim ve heykel atölyesi, Seferihisar Doğa Okulu rehberliğinde kuş gözlem ve meşe palamudu dikim etkinliği, Can Yücel Tohum Merkezi tohum topu atölyesi, Ege Orman Vakfı bez çanta atölyesi, Fungİstanbul müzik dinletisi, Sokak Sanatları Atölyesi’nden canlı performanslar, Hayali Balaban’dan gölge oyunu, Serhat Budak ve Raziye İçtepe’den masal anlatımı var.  

Herkes kendi fidanını dikebilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı, İzDoğa ve İZSU’nun birlikte düzenlediği şenlikte Bir Fidan Bir Dünya kampanyasına bağış yapan ve katılım formunu dolduran herkes kendi fidanını dikebilecek. Şenliğin düzenleneceği alana ulaşım saat 11.30'da Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nin önünden kaldırılacak otobüslerle sağlanacak. Katılmak isteyenlerin 0533 020 13 28 numaralı telefon üzerinden bilgi vermesi isteniyor. Şenlik alanını görmek için tıklayınız.

İzmir’in doğasına uygun fidanlar seçildi

İzmir’in doğasına ve iklimine uygun ağaçlandırma alanları oluşturmak amacıyla 2021’in Ağustos ayında başlatılan Bir Fidan Bir Dünya kampanyasına yüzlerce doğasever yaklaşık 15 bin fidan bağışında bulundu. Bağışlanan 15 bin fidanın 3 bin 816’sı Değirmendere’de dikilecek. Yeni ağaçlandırma alanı için delice zeytin, menengiç, ahlat, palamut meşesi, zakkum ve defne gibi İzmir’in doğasına ve iklimine uygun ağaç türleri seçildi. Yaklaşık 112 bin metrekarelik alan üzerine 16 farklı ağaç fidanı dikilecek.   Bağışlanan diğer fidanlar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’nun farklı ağaçlandırma alanlarında 2022 yılı içinde toprakla buluşmuş olacak.

Siz de fidan alabilirsiniz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'deki ağaçlandırma çalışmalarını ekoloji bilimini esas alarak, doğru yere, doğru zamanda, doğru türler dikerek orman restorasyonu ilkesiyle yapıyor. 2019’da temeli atılan "Orman İzmir" programıyla orman yangınları ve iklim krizine dirençli bitki örtüsünü oluşturmak için başlatılan Bir Fidan Bir Dünya adlı dayanışma kampanyasına katılmak isteyenler “birfidanbirdunya.org” sitesinden istediği kadar fidan satın alabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.