Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirliler UNESCO adayı Gediz Deltası’nda buluşuyor

İzmirliler UNESCO adayı Gediz Deltası’nda buluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Derneği’nin işbirliğiyle 18 Aralık saat 13.00’te Gediz Deltası’nda Kuş Gözlem Yürüyüşü düzenleniyor. UNESCO Dünya Doğa Mirası adayı Gediz Deltası’ndaki yürüyüş için Kaklıç Kavşağı Otobüs Durağı karşısında buluşulacak.

  • Ege Postası
  • 14.12.2021 - 12:05

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “doğayla uyumlu İzmir” vizyonu doğrultusunda, kentleşme baskısı ve yapılaşma tehdidiyle risk altında olan Gediz Deltası’nda Kuş Gözlem Yürüyüşü düzenleniyor. Doğa Derneği işbirliğiyle 18 Aralık saat 13.00’te yapılacak yürüyüş için Kaklıç Kavşağı Otobüs Durağı karşısında buluşulacak. Türkiye’nin en önemli doğal alanları arasında yer alan deltadaki etkinlikle İzmirlilerin bölgedeki yaşama tanıklık etmeleri, flamingoları, pelikanları ve pek çok farklı canlı türünü gözlemlemeleri hedefleniyor.

Kuş Gözlem Yürüyüşü etkinliğinde Doğa Derneği ekibi Gediz Deltası hakkında bilgilendirme yapacak. Ardından kuşlar ve Gediz Deltası’ndaki yaşam teleskop ve dürbünler yardımıyla yakından izlenecek. İletişim ve bilgi için [email protected] ziyaret edilebilir.

“İzmirlilerin deltayla ilişkisi güçlenmeli”

İzmirlilerin Gediz’le ilişkilerinin güçlenmesinin önemine değinen Başkan Tunç Soyer, “Mavişehir’den başlayan, Sasalı kıyılarından Foça tepelerine kadar uzanan Gediz Deltası’nın İzmirlilerin hayatında daha çok yer edinmesini sağlamak istiyoruz. Dünya flamingo nüfusunun yüzde onuna ev sahipliği yapan ve 300 kuş türünün gözlemlendiği delta, metropol alan içinde bulunan yeryüzündeki nadir sulak alanlardan biri. Ulusal ve uluslararası yasalarla koruma altına alınsa da tehlike altındaki doğal alanlar arasında yer alan Gediz’e sahip çıkmak hepimizin görevi” dedi.

Doğayla uyumlu İzmir

Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Doğa Mirası Geçici Listesi’ne alınması için resmi adaylık başvurusunda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri doğa ve ormanlarla bütünleşmiş bir kent hayatına kavuşturmak için 35 Yaşayan Park projesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda İzMiras rotalarıyla kent merkezini doğal alanlara kesintisiz bağlayan yeşil koridorlar oluşturuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.