Dolar 32,5623
%0.07
Euro 34,8986
%0.2
Altın 2.423,490
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli kadınlar: 'Korunamıyoruz, yaşayamıyoruz, yine de vazgeçmiyoruz'

İzmirli kadınlar: "Korunamıyoruz, yaşayamıyoruz, yine de vazgeçmiyoruz"

İzmir Konak Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte mor atkılar açarak şarkılar söyleyen kadınlar, "Korunamıyoruz, yaşayamıyoruz, yine de vazgeçmiyoruz" sloganı attı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da alkışlarla kadınlara eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 04.03.2022 - 17:00

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan kadınlar, Konak Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında flashmob (birbirini tanımayan insanların bir araya gelerek yaptıkları eylem) etkinliği yaptı. Etkinliğe, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur alkışlarla destek verirken kadınlar mor atkılar açıp şarkılar söyledi.

Etkinlikte, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", 'Kadınlar birlikte güçlü", "Korunamıyoruz, yaşayamıyoruz, yine de vazgeçmiyoruz" sloganları atıldı; daha sonra ritim müzik gösterisi yapıldı.

"KADIN STRATEJİ MERKEZİ AÇILIYOR"

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 8 Mart'a özel birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

"Kadınlar, özgürce kendilerini ifade edebilecek şekilde etkinlikleri yürütüyorlar. Buradaki gösteride simgesel olarak bazı mesajlar verdiler. Özellikle kadın cinayetlerine, kadına şiddete karşı tepkilerini ortaya koydular. İstanbul Sözleşmesi'ne bağlı olarak, İstanbul Sözleşmesi'ni iktidara geldiği ilk hafta hayata geçirme sözü veren partinin belediye başkanı olarak kadınlarımıza sahip çıkıyoruz. Geçtiğimiz günlerde 'Kadına Şiddete Hayır' çalıştayı yapmıştık. Bu iki günlük çalıştayda oluşan sonuç bildirgesinin en önemli maddelerinden biri, kadına karşı şiddetin akademik olarak incelenerek çeşitli kurumlar tarafından rol model alınmasıydı. Konak Belediyesi olarak, kadına şiddete karşı uygulanacak yöntemler ne olur ve neler yapılabilir diye Türkiye'de ilk olacak Kadın Strateji Merkezi'ni açacağız. Konak Belediyesi'nin en büyük özelliği de kadın dostu olmasıdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.