Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in suyu için İZSU’ya ‘Gördes’ tahsisi

İzmir’in suyu için İZSU’ya ‘Gördes’ tahsisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, DSİ tarafından 2011 yılında hizmete alınan ve İzmir’e su temini konusunda protokol imzalanan ancak yıllar geçmesine rağmen taahhuk edilen suyun alınamadığı Gördes Barajı için harekete geçti. Büyükşehir, İzmir’in Gördes Barajı’ndan daha sağlıklı bir şekilde su alabilmesi için mülkiyetinde bulunan 2 taşınmazın bazı bölümlerini içme suyu hattı kullanımı için 25 yıllık süreyle İZSU’ya devretme kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 11.11.2022 - 11:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından 2009 yılında yapımı tamamlanan ve 2011 yılında hizmete alınan Gördes Barajı için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DSİ arasında İzmir’e su verilmesine ilişkin bir protokol imzalanmış ancak yıllar geçmesine rağmen protokolün gereklilikleri yerine getirilememişti.

Toplamda 448 milyon metreküp kapasiteli Gördes Barajı tabanındaki delik nedeniyle yıllardır yüzde 8 doluluk oranın geçememiş ve 10 yılı aşkın süredir İzmir’e protokolle tahakkuk ettiği suyu verememişti.

‘Gördes’ konusu kentte belirli dönemlerde tartışma konusu olurken Büyükşehir’in DSİ’den almadığı suya para ödeyerek 91 milyon 600 bin lira zarara girdiği Sayıştay’ın raporuna da yansımıştı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAT İÇİN TAHSİS

Öte yandan; İzmir’in Gördes Barajı’ndan daha sağlıklı bir şekilde su alabilmesi için Büyükşehir harekete geçti. 

Alınan kadar kapsamında; Büyükşehir, Bornova Naldöken’de Ankara asfaltı üzerinde mülkiyetinde bulunan 2 taşınmazın bazı bölümlerini içme suyu hattı kullanımı için 25 yıllık süreyle İZSU’ya devretme kararı aldı.

İlgili önerge önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek meclis toplantılarında meclis üyelerine sunulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.