Dolar 32,4629
%-0.07
Euro 34,6956
%-0.79
Altın 2.435,310
%-0.04
Bist-100 9.910,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in meclisi ‘İstanbul saldırısına’ karşı tek ses oldu: Teröre geçit yok!

İzmir’in meclisi ‘İstanbul saldırısına’ karşı tek ses oldu: Teröre geçit yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi meclis üyeleri, dün İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısını kınadı. Meclis toplantısında konuşan grup başkanvekilleri teröre geçit verilmeyeceğini ifade etti. 

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 18:23

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Dün İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde saat 16:20'de bombalı bir saldırı meydana gelmişti.

6 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda 81 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından emniyet güçleri teyakkuza geçerken saldırıya yurdun dört bir yanında tepki sesleri yükselmeye başladı.

Saldırının ardından 48 şüphelinin sorgusu devam ederken terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir’in yaptığı ortaya çıkmıştı.

Öte yandan; bugün gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm gruplar saldırıya tepki göstererek kınadı.

AYDIN: TERÖRLE VRILABİLECEK HİÇBİR YOL YOKTUR

Yaşanan saldırıyı “alçakça bir saldırı” olarak tanımlayan CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, “Dün İstanbul Beyoğlu’nda hepimizi derinden sarsan bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Dünyanın her yerinde, insanların bulunduğu her alanda kendi eylemlerini, düşüncelerini silahla ve terörle ifade etmeye çalışan her silahlı grup sonunda mağlup olacaktır. Çünkü terör çıkmaz bir yoldur. Terörle varılabilecek hiçbir yol yoktur. Terörün masum sivillere yönelik bu en alçakça yöntemini CHP grubumuz olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz. Dileriz ki bu son olur. Dileriz ki ülkemizde yaşayan herkes tüm farklılıklarımıza rağmen bir ve birlik olmayı aha iyi başarabiliriz. Ve bizim aramızdaki sorunlarla kendilerine iktidar ve terör devşirmeye çalışan bu alçak örgütlenmeler kendilerine yer bulmazlar” dedi.

HIZAL: HİÇ KİMSENİN ÜLKEMİZE AYAR VEREBİLME YETENEĞİNİN KALMADIĞINI GÖRÜYORUZ

Terörle mücadelenin yıllardır sürdüğünü ve bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Hepimizi acıya boan bir terör hadisesiyle karşı karşıyayız. Ülkemizde terörle mücadele içindeyiz ve dün bir kez daha gördük ki ülkemizin birliğine, berberliğine ve geleceğine kast eden hain terör örgütleri, yurtdışındaki uzantılarının talimatları doğrultusunda ülkemize ayar verme çabasındalar. Ama biliyoruz ki ülkemizin gücü ve feraseti… Bu noktada hiç kimsenin ülkemize ayar verebilme yeteneğinin kalmadığını görüyoruz. Yurt dışında terör operasyonlarıyla köşeye sıkışan terör örgütleri bu yolla saldırmaya çalışıyorlar. Ülkemizde hain emelleri bulunan tüm terör örgütlerini ve terörizmi kınıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

SEVİNÇ: TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ NEFRETLE KINIYORUM

Kısa bir konuşmayla yaşanan saldırıyı kınayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise; “Ülke olarak üzüntülüyüz. İstanbul’da yaşanan olay hepimizi derinden etkiledi. Terörün her türlüsünü şiddet ve nefretle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: BU SON OLSUN

MHP Grup Başkanı Selahattin Şahin ise şunları söyledi; “Dün İstanbul’da olan terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybeden insanlarımı ve yaralılarımız var. Terör saldırısı… Allah’ın izniyle bu son olacak diye düşünüyorum. Lanetliyorum. Bu saldırı, Türk milletinin birliğine kastetmektir. Allah’ın izniyle büyük Türk milleti birlik ve beraberlikle her şeyin üstesinden gelecektir. Milletimizin birliği ve beraberliği bütün sorunların üstesinden gelecektir.”

SOYER: TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ LANETLİYORUZ

Son olarak konuşan Başkan Soyer, saldırıya ilişkin, "Dünkü terör saldırısı hepimizi derinden yaraladı. 6 vatandaşımız vefat etti 81 vatandaşımız yaralandı. Ama her şey rakamlardan ibaret değil. Her bir ocağa ateş düşüyor. Acımız büyük. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri yekvücut. Terör örgütlerinin hepsine lanet ediyoruz. Vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımızın da bir an önce taburcu olmalarını diliyoruz” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.