Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in ilçelerinde zafer coşkusu!

İzmir’in ilçelerinde zafer coşkusu!

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de coşkuyla kutlandı. Kültürpark’ta Zeynep Bastık konseri ile coşan İzmirliler, Aliağa’da Serdar Ortaç, Bergama’da Ece Mumay, Çeşme ise Levent Yüksel konseriyle zaferi kutladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl kutlamaları Balçova'da ise Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin gala gecesi birleşti.

  • Ege Postası
  • 31.08.2022 - 11:46

EGEPOSTASI- Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Büyük Taarruz’un başarıya ulaştığı 30 Ağustos’ta kutlanan Zafer Bayramı coşkulu geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sabah saatlerinde başlayan Zafer Bayramı kutlamaları Kültürpark’taki Zeynep Bastık konseriyle sona erdi.

Çim alandaki ücretsiz konsere İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Hayranları hep bir ağızdan sanatçının şarkılarını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Dikili’de festival ile taçlandı

36. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin ilk günü “Büyük Zafer”in 100. Yıl dönümünde görkemli bir açılışa sahne oldu. Festivalin ilk gününde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “İklim, Hukuk ve Doğa” konulu panelde aydınlatıcı görüşlerini vatandaşlarla paylaştılar.

Balçova’da Uluslararası Halk Dansları Festivali 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları ile Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin Gala Gecesi birleşince Balçova’da muhteşem bir coşku yaşandı. Binlerce kişi korteje katılırken, yabancı konukların gösterileri izleyenleri büyüledi.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan, Slovakya ev sahibi ülke Türkiye olarak Balçova Belediyesi Efem Gençlik ve Spor Kulübü ekipleri, birbirilerinden güzel yöresel oyunları ile Balçovalılara muhteşem bir gece yaşattı. 

Aliağa, Serdar Ortaç’la coştu

Aliağa Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümünü fener alayı ve 40 bin kişinin akın ettiği Serdar Ortaç konseriyle kutladı. Aliağa Belediyesi, kutlamalar öncesi kentin ana caddelerini Türk bayrakları ve dev Atatürk posterleriyle donatırken büyük zaferin büyük coşkusuna ortak olmak isteyen Aliağalılar fener alayı için Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi yanında toplandı. Bir araya gelen 7’den 77’ye binlerce Aliağalı Türk bayrakları, dev Atatürk posterleri ve meşaleler ile Avcı Ramadan Çocuk Oyun Alanına yürüdü.

Belediye bandosunun marşları eşliğinde gerçekleştirilen kortejde Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti yöneticileri, taraftar grupları ile binlerce Aliağalı hep birlikte yürüdü. Korteje belediye zabıtası, emniyet görevlileri ile Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü üyeleri motor ve bisikletleriyle destek verdi. Yürüyüş esnasında pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar 100. yıl coşkusuna alkış ve ellerindeki Türk bayraklarıyla ortak oldu.

Konser alanını dolduran 40 bin vatandaşın bayrak şovu ve cep telefonları ile yaptıkları ışık şov ise kutlamalara renk kattı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yılını kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Büyük zaferi bizlere yaşatan, bu toprakları bizlere vatan yapan başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Onlar, canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yaptı. Bizler de bir olarak, diri olarak çok çalışacağız ve vatanımızı her alanda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Atamızın da dediği gibi başarıyı elde etmek için ihtiyacımız olan kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Kutlamalara katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Büyük zaferin 100. yıl coşkusu saatler 21.30’u gösterdiğinde ünlü sanatçı Serdar Ortaç’ın sahne almasıyla zirveye ulaştı. ‘Aliağa Sanat Günleri’ yaz konserlerinin de finalini yapan Serdar Ortaç, en güzel şarkılarını konser alanını dolduran 40 bin hayranı için söyledi. Konserin son bölümünde sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ünlü sanatçıya Aliağalı üretici kadınların el emeği ile hazırlanan Helvacı kilimi hediye etti.

Çeşme Levent Yüksel ile coştu 

30 Ağustos Zaferinin 100.yıl coşkusu Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Zafer Konseri ile tüm kenti sardı. Fener Alayı’nın ardından Türk Pop Müziğinin sevilen isimlerinden Levent Yüksel konseri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu zirveye ulaştı. 

Torbalı’da bisiklet turu 

30 Ağustos  Zafer Bayramı, Torbalı’da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve protokol bayramlaşması ile başlayan kutlamalar, kentin birçok noktasında bando ve mehter gösterisi ile devam etti. Saat 18:30’da ise Torbalı Belediyesi ve Keyfi Pedal Bisiklet Topluluğu ortaklığında, Belediye Başkanı Mithat Tekin’in de katıldığı bisiklet turu düzenledi. Kutlamaların son durağı ise Ayrancılar oldu. Saat 21:00’da Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Belediyesi Meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla Barış Manço Caddesi’nde fener alayı korteji gerçekleşti. Kortejin hemen ardından binlerce vatandaşın katılımıyla Ayrancılar Meydanı’nda Hüseyin Turan konseri düzenlendi. 

Bergama’da Ece Mumay rüzgarı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında Ece Mumay konseri ile tüm Bergama coştu. Cumhuriyet Meydanı'nda sanatçı Ece Mumay'ın sesinden güzel şarkılara hep birlikte eşlik eden gençler doyasıya eğlendi.

Konser sonunda Ece Mumay’a plaket veren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Hemşehrilerimiz ile birlikte Zafer Bayramımızı büyük bir coşku ve sevinçle kutladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere armağanı bu cennet vatan sonsuza kadar milletimizindir, milletimizin olmaya devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Foça’da klasik caz ve pop müzik 

30 Ağustos Zaferinin 100. Yıldönümü dolayısıyla Foça’da düzenlenen kutlamalar büyük coşkuya sahne oldu. Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bando Orkestrası konser vermeüzere sahne aldı. Bayram sevincini doyasıya yaşayan vatandaşlar, orkestranın seslendirdiği klasik caz ve pop müzik şarkı ile marşlara büyük coşkuyla eşlik etti.

Seferihisar’da  Atatürk'ün Bandosu 100. yılı kutladı 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdurduğu Seferihisar Belediye Bandosu, Sığacık Kaleiçi’nde Büyük Zafer’in 100. yıl dönümünde sahneye çıktı.

Konsere Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Başkan Yardımcıları Nuriye Hepterlikçi ve Yelda Celiloğlu katıldı. Konser alanını dolduran yaklaşık 2 bin seyirci, Seferihisar Bandosu’nun çaldığı marşlara eşlik etti. Konser sırasında seyircilere 2 bin adet Türk bayrağı dağıtıldı.

Başkan Yetişkin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, harika bir gece yaşattılar bize, özellikle de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk'ün kurduğu bandomuz ile bunu kutlamamız ayrı bir güzellikti. 30 Ağustos Zafer Bayramımız hepimize kutlu olsun; birileri ne kadar küçültmek istese de özel günlerimizi milli bayramlarımızı kırpmak istese de onlara inat yüzyıllarca kutlamaya devam edeceğiz. 26 Ağustos'ta Afyon'daydım orada gördüğüm yaşlısıyla genciyle herkesle heyecan içinde beraberdik, o ilk günkü gibi o ruhla beraberdik, ben orada bunu yaşadım. Ben inanıyorum ki heyecanımız yüzyıllarca devam edecek, Zafer Bayramımız milli günlerimizi hep beraber daha güçlü kutlayacağız."

30 Ağustos Kemalpaşa'da etkinliklerle kutlandı 

Kemalpaşa Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100’ncü yıl dönümü dolayısıyla, Kemalpaşa Spor Tesisleri önünden Rekreasyon alanına kadar kortej yürüyüşü düzenledi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın öncülük ettiği yürüyüşe, bando takımı eşliğinde genç yaşlı çok sayıda vatandaş katıldı. Kemalpaşaspor miniklerinin taşıdığı meşaleler büyük beğeni toplarken vatandaşlar evlerinin balkonlarından alkışlarla zafer coşkusuna ortak oldu. Coşkulu kalabalık yürüyüşün ardından Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’nda kendileri için hazırlanan film gösterimine katıldı.

Büyük zaferin 100. Yılı dolayısıyla ayrı bir önem arz ettiğini ifade eden Başkan Karakayalı, ‘’Tam bir asır önce 26 Ağustos günü Afyon’da başlayarak 9 Eylül’de İzmir’de sona eren Büyük Taaruz’un, Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük askeri dehası sonucu ulaştığımız zafer günü 30 Ağustos. Emperyalizme unutamayacağı bir ders vererek dünya üzerindeki bütün mazlum milletlere umut olan, ilçemizde ismini taşımaktan onur duyduğumuz Atamızın ve silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyor, bizlere bıraktığı mirasa güzel ilçemizin güzel insanları ile birlikte sahip çıkmaktan onur duyuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun’’ İfadelerini kullandı.

Zaferin 100. yılı Selçuk’ta coşkuyla kutlandı

Selçuk’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, çelenk sunma töreniyle başlarken, 100. yıl coşkusu fener alayı ve konser ile tüm ilçeyi sardı. Atatürk heykeli önünden başlayan fener alayında her yaştan Selçuklu bayraklar ve marşlar eşliğinde ilçe sokaklarında yürüdü. Selçuklu gençlerden oluşan bando takımı da korteje eşlik etti.

İstasyon Meydanında son bulan fener alayının ardından Grup Sam, Selçuklular ile buluştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.