Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu

İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesi için ilk kazma vuruldu

Narlıdere Belediyesi tarafından sürdürülen, İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve Çatalkaya, Narlı, Atatürk ile 2. İnönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk ayağı olan 2. İnönü Mahallesi planları için ilk kazma vuruldu. Başlayan kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yüzde 100 uzlaşı anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti ve “11 bin 700 metrekarelik bir alanda 210 dairenin yapım inşaatına başladık. Müteahhit firmaya teslim edildi. Yaklaşık 2 yıl sonra hak sahipleri evlerine taşınacak” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.12.2021 - 08:30

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem, İzmir’in kentsel dönüşüm gerçeğini ve kentsel dönüşüm ihtiyacını bir kez daha gözler önüne sermişti. 

Depremin ardından belediyeler kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırırken Narlıdere Belediyesi tarafından sürdürülen, İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve Çatalkaya, Narlı, Atatürk ile 2. İnönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projelerinde beklenen haber geçtiğimiz Ağustos ayında gelmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediye tarafından hazırlanan imar planlarını resmen onaylamıştı.

Kararın yürürlüğe girmesinin ve resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından, imar planları uygulamaya konuldu ve kentsel dönüşüm için ilk kazma atıldı.

Yaklaşık 43 hektarlık alanla yapılacak olan proje, yaklaşık 15 bin kişiyi doğrudan ilgilendirecek. Projenin ilk ayağı olan 2. İnönü mahallesindeki dönüşüm ise 11 bin 700 metrekareyi kapsayacak. Proje kapsamında 210 konut inşa edilecek. İnşa edilen konutların 82’si hak sahiplerine ve 24 konut belediyenin olacak ve 96 daire metrekaresi 16 bin liradan almak isteyen vatandaşlara satılacak.

Proje; son yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Riskli Alan ilan ettikten sonra, yetkiyi ilçe belediyesine devredip onayladığı ilk proje olarak hayata geçecek.

Konuya ilişkin konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, projenin tamamı hayata geçirildiğinde yaklaşık 8 bin konut inşa edileceğini söyledi. 

2 YIL SONRA KONUTLAR TESLİM EDİLECEK

Başlatılan çalışmanın kentsel dönüşüm adına ilçede atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Engin, “Bugün, Narlıdere’miz için nemli bir gün. Yaklaşık 43 hektarlık alanımızın imar planlarının bitmesiyle birlikte ilçemizde, son gecekondu veya kentsel dönüşüm dediğimiz alanlarının büyük bölümünün imar planları onaylandı. Daha önce imar planı çıkıp mülkiyet sorunlarının yaşandığı ve uzlaşmaların yapılmadığı en önemli yerlerimizden başladık bu işe. 2 yıl önce partimizin ve belediyemizin mantığı gereği yüzde 100 uzlaşma mantığıyla başladık bu işe. Burada hak sahipleriyle ve belediyemizin kendisinin de hissedar olduğu yaklaşık 11 bin küsur metrekarelik bir alanda 200 dairenin yapım inşaatına başladık. Müteahhit firmaya teslim edildi. Yaklaşık 2 yıl sonra hak sahipleri evlerine taşınacak” dedi.

YÜZDE 100 UZLAŞI ESAS ALINDI

Dönüşüm hareketinin sonunda toplamda 8 bine yakın konut inşa edileceğini belirten Başkan Engin, “Burada bulunan yaklaşık 100’e yakın binayı yıktık. Onların resmi işlemleri tamamlandı. Devlet ve bakanlığımız da hak sahiplerine kira yardımı yapıyorlar. Yaklaşık 100’e yakın ev tahliye edildi ve şehrin en güzel yerinde yeni bir dönüşüme başladık bugün. İnşallah en kısa sürede tamamlanır ve diğer bölgeleri de bir an önce tıpkı burada olduğu gibi yüzde 100 uzlaşma mantığıyla yaklaşık önümüzdeki 10 yılda 7-8 bin konutun yapılacağı bölgede de dönüşüm tamamlanır. Biz buradan başladık. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.  

PROJENİN DETAYLARI

Narlıdere’de 11 bin 700 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen kentsel dönüşümün ilk adımı atıldı. Bir bölümü Narlıdere Belediyesi’ne ait olan proje alanında dönüşüm çalışmaları başladı. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan toplam 210 konutluk ‘İzmir 35 Narlıdere’ projesi yaklaşık 250 milyon liralık yatırım bedeli ile hayata geçiriliyor. Projede açık ve kapalı yüzme havuzları ile çocuk oyun alanları bulunuyor. Narlıdere Belediyesi’nin projede hak sahibi olduğu 24 daireden yaklaşık 50 milyon liralık bir gelir bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.