Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in dünya kenti olması yolunda büyük adım: Başkan Soyer ve Vali Köşger Ankara yolcusu

İzmir’in dünya kenti olması yolunda büyük adım: Başkan Soyer ve Vali Köşger Ankara yolcusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, UNESCO Dünya Mirası Listesi adaylık süreci hazırlıkları devam eden İzmir Tarihi Liman Kenti bilgilendirme toplantısında konuştu. Şubat ayında UNESCO’ya teklif dosyasının sunulacağını ifade eden Başkan Soyer, “Ay sonunda Sayın Valimizle birlikte Sayın Bakanımıza gideceğiz. Bu süreci başından beri ne kadar desteklediğini biliyoruz. Şubat’ta UNESCO’ya dosyamızın teslimini sağlamak üzere onun de desteğin isteyeceğiz Hedefimiz 2024’ün ikinci yarısında Tarihi iman Kenti Kemeraltı’nı USESCO Dünya Mirası listesine kalıcı olarak sokmaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.08.2022 - 21:27

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz yıllarda, İzmir’in UNESCO Dünya Mirası Geçici Miras Listesine “İzmir Tarihi Liman Kenti” olarak tescili için başvuruda bulunmuş ve başvuru sonucunda 2020 yılında İzmir Tarihi Liman Kenti geçici miras listesine alınmıştı.

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Efes ve Bergama’dan sonra İzmir’in üçüncü UNESCO Dünya Mirası alanı olarak tescillenecek. Bizler de bu gururu hep birlikte yaşayacağız” ifadeleriyle duyurduğu tescilde gelinen son noktaya ilişkin bilgi verdi.

Smyrna Antik Kenti Tiyatrosu kazı alanında düzenlenen toplantıya Soyer’in yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri katıldı. 

Bölgeye ve çalışmalar ilişkin bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Başkan Soyer, dosyanın UNESCO’ya teslimi için de tarih verdi.

“DÜNYA KENTİ OLMA KONUSUNDA BÜYÜK BİR ADIM ATMIŞ OLACAĞIZ”

Bölgenin miras listesine alınmasıyla birlikte İzmir’in dünya kenti olma misyonunda büyük bir adım olacağının altını çizen Başkan Soyer, “Hayaldi. 3 yıl önce yola çıkarken büyük bir hayaldi. Adım adım o hayalin gerçekleştiğini yaşamaktan mutluluk ve gururu duyuyorum. Bu çok kolektif bir il. Olağanüstü bir işbirliği sergilendi. 10 aylık bir çalışmayı 4 ayda tamamlamak büyük bir iş. Olağanüstü güzel bir iş çıktı ortaya. İzmir, bu altı noktasıyla beraber yani Bergama, Efes, Tarihi Liman Kenti, Birgi , Gediz ve Ceneviz Kalesi… Hepsini bir araya getirdiğimizde dünya kenti olma konusunda büyük bir adım atmış olacağız. Adım adım ilerliyoruz. Ay sonunda Sayın Valimizle birlikte Sayın Bakanımıza gideceğiz. Bu süreci başından beri ne kadar desteklediğini biliyoruz. Şubat’ta UNESCO’ya dosyamızın teslimini sağlamak üzere onun de desteğin isteyeceğiz Hedefimiz 2024’ün ikinci yarısında Tarihi iman Kenti Kemeraltı’nı USESCO Dünya Mirası listesine kalıcı olarak sokmaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.