Dolar 32,5666
%0.25
Euro 34,9544
%-0.05
Altın 2.445,000
%0.36
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de suya çifte indirim

İzmir’de suya çifte indirim

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Kurulu Olağanüstü toplantısında İzmir’de suya indirim yapılmasına karar verildi. Alınan kararla birlikte suya ilk kademede yüzde 7 oranında indirim uygulanırken geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlanan ÜFE zammının devam etmesi kararı alındı. Alınan kararla birlikte konutlarda 0-10 metreküp suyun fiyatı 13,39 liraya geriledi.

  • Ege Postası
  • 26.01.2023 - 16:04

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Kurulu Olağanüstü toplantısını İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleştirdi.

Oturumda, İzmir suyuna çifte indirim gündeme geldi. 

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir tarafından yapılan açıklamada mahalle statüsüne geçen köy ve beldelerde uygulanan yüzde 50 ve yüzde 75 indirimli tarifelerin Sayıştay Raporu’nda yapılan uyarı doğrultusunda kaldırıldığı belirtilirken “İZSU Genel Müdürlüğü yeni düzenleme ile oluşacak gelir artışını ise kent genelindeki abonelere indirim olarak yansıtacak. Konut ve konut dışı abonelerin ilk kademe su tarifelerinde yüzde 7 oranında indirim yapılacak” denmişti.

KOMİSYONDAN ONAY

Sayıştay raporu sonrasında, İzmir’de suya indirim kararı için harekete geçilirken dün gerçekleştirilen Plan ve Bütçe komisyonu toplantısında indirim kararı komisyonda kabul edilmişti. 

Komisyonda alınan karar kapsamında, İzmir’de konut ve konut dışı abonelerde suya ilk kademede yüzde 7 oranında indirim yapılması kararlaştırıldı. Kararın 2 milyon aboneyi ilgilendirdiği belirtildi.

Mecliste de oybirliğiyle kabul edilen karar doğrultusunda İzmir’de suya indirim kararı resmiyete bağlandı.

Yeni tarifede, konutlarda 0-10 metreküp suyun fiyatı 13,39 liraya geriledi.

İndirim 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren uygulanacak.

ÜFE UYGULAMASINA DEVAM

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz yıl alınan ve suyun her ay Üretici Fiyat Endeksi(ÜFE)’ne göre düzenlenmesini öngören kadar da masaya yatırıldı ve ÜFE uygulamasının devam etmesine karar verildi. Alınan kararla birlikte Kaım enflasyon rakamlarında eksi 0,24 olan ÜFE rakamları İzmir suyuna Ocak ayında indirim olarak yansıtılacak.

Karar, mecliste de oybirliğiyle kabul edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.