Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de bisikletli hayat kolaylaşıyor

İzmir’de bisikletli hayat kolaylaşıyor

İzmir Büyükşehir belediyesi’ne bağlı Bisiklet-Yaya Erişimi ve Planlama Şube Müdürlüğü, kent genelinde bisikletli ulaşımı kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak adına attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda, kent genelinde 35 adet Bisiklet Tamir İstasyonu ve 50 adet Bisiklet Pompası 2019 yılında kentimizin resmi olarak dahil olduğu 500 kilometrelik EuroVelo 8 Akdeniz İzmir Güzergahı üzerinde konumlandırıldı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2020 - 14:05

EGEPOSTASI- Artan otomobil kullanımıyla birlikte ortaya çıkan çevresel, ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm olarak motorsuz ulaşım seçeneği olan bisiklet altyapısının geliştirilmesi kentsel ulaşım politikalarının önemli unsuru haline geldi. İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önemle vurguladığı ve her fırsatta dile getirdiği motorsuz ulaşımın geliştirilmesi için yeni bir uygulama daha hayata geçirildi.

Pandemi döneminde BİSİM noktalarını arttıran ve yalnızca sahil şeridinde bulunan bisiklet yollarını şehrin iç kısımlarına doğru genişleten İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisikletlileirn trafiktek sorunlarını azaltmak için adım attı.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bisiklet-Yaya Erişimi ve Planlama Şube Müdürlüğü, otomobil bağımlılığını ve karbon salımını azaltmaya yönelik politikaları ve hazırlanan İzmir Ulaşım Ana Planı ile Bisiklet-Yaya Eylem Planı kararları doğrultusunda belirlediği çevre dostu ve sürdürülebilir ulaşım vizyonunun devamını sağlamak üzere gerçekleştirdiği yatırımla birlikte 35 adet Bisiklet Tamir İstasyonu ve 50 adet Bisiklet Pompası 2019 yılında kentimizin resmi olarak dahil olduğu 500 km’lik EuroVelo 8 Akdeniz İzmir Güzergahı üzerinde konumlandırıldı.

Ayrıca kent içi ulaşımda bisiklet kullanıcılarının konfor ve güvenliğini sağlamak üzere, bisikletlilerin yeşil ışığı beklerken kullanabileceği 400 adet el-ayak destek ünitesi mevcut ve planlanan bisiklet yolları üzerinde yer alan sinyalize kavşaklara yerleştirildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.