Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,6930
%-0.11
Altın 2.525,960
%1.67
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir trafiğine nefes aldıracak projeye Bakanlık onayı

İzmir trafiğine nefes aldıracak projeye Bakanlık onayı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent trafiğini rahatlatmak için sunduğu Mürselpaşa Karayolu Alt Geçidi Yapım Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca onaylandı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2021 - 12:28

Bölgedeki tren yolu nedeniyle Mürselpaşa Karayolu ile Gıda Çarşısı arasındaki yoğun trafiğin rahatlatılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan projeyi bakanlık yetkilileri inceledi. Yapılan incelemenin ardından onaylanan proje için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapım izni verildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, projenin hayata geçirilmesi noktasında belediyenin önünde bir engel kalmadığını belirtti. Bugüne kadar kentteki CHP’li belediyelerce kendilerine gelen her türlü proje ve yatırıma önyargısız yaklaştıklarını ifade eden Dağ, daha önce Konak Tüneli, Dikili’deki Atatürk, Şehit Sami Akbulut ve Yakamoz Caddelerinin Büyükşehir Belediyesi’ne devri, Buca Metrosu Projesi’nin Ankara’da onaylanması, Dikili’deki çevre yolunun yapımı sürecinde de katkı verdiklerinin altını çizdi.

VATANDAŞLAR TRAFİKTEN ŞİKAYETÇİ

İzmir’e fayda sağlayacağına inandıkları projelerin Ankara’da takipçisi olduklarını vurgulayan Dağ, “Biz bunu Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığı döneminde de yaptık, bugün de yapıyoruz. Çünkü derdimiz, Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olan İzmir’deki vatandaşlarımızın daha konforlu standartlarda yaşamalarını sağlamaktır. Söz konusu İzmir’in kronik hale gelmiş ve bir türlü çözüme kavuşturulmamış meseleleri olduğunda, tavrımız her zaman hemşehrilerimizin menfaatinden yana olacaktır. Özellikle son iki yıl içerisinde kent trafiğinin artık çekilemez hale geldiğinin ve bu durumdan her kesimden vatandaşlarımızın şikâyetçi olduğunun farkındayız. Bu bilinçle, hem trafiği rahatlatması hem de insanların hayatına, zamanına ve ailesiyle geçirecekleri vakte katkı sunması bağlamında bu projenin onaylanmasını önemsedik. “ ifadelerini kullandı.

“TOP ARTIK İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEDİR”

Projenin bölgedeki ticari yaşamı hızlandıracağını ve hareketlendireceğini savunan Dağ, “Projenin hayata geçirilmesi hususunda, top artık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndedir. İzmir’in genelinde trafiğin rahatlaması için birçok köprülü kavşak, alt geçit ve yol düzenlemesi çalışmalarının yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi’nin daha fazla zaman kaybetmeden bu sorunları icracı ve çözümcü bir bakış açışıyla ele alması gerekmektedir.” yorumunda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR İHALEYE ÇIKIYOR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada Mürselpaşa Bulvarı’nı Gıda Çarşısı’na bağlayacak alternatif bir ulaşım yolu oluşturmak için ihaleye çıkacağı bildirilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.