Dolar 32,4483
%0.12
Euro 34,5039
%0.03
Altın 2.474,580
%-0.35
Bist-100 9.577,00
%-1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyaseti bu iddiayla çalkalanıyor: İduğ’un gözü Büyükşehir’de mi?

İzmir siyaseti bu iddiayla çalkalanıyor: İduğ’un gözü Büyükşehir’de mi?

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un geçtiğimiz ay toplantı yaptığı belediyedeki birim müdürlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olacağını söylediği iddia edildi. İduğ'un toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı olması durumunda Genel Sekreterlik koltuğuna Ersu Hızır'ı getireceğini ifade ettiği de öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 22.07.2022 - 13:26

EGEPOSTASI – Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un zaman zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili yaptığı çıkışlar, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na mı oynuyor?” sorularını beraberinde getirirken, İzmir siyasetine bomba gibi düşecek bir iddia ortaya atıldı.

Kulislerden edinilen bilgilere göre Başkan İduğ’un geçtiğimiz ay belediyedeki birim müdürleriyle bir toplantı yaptığı ve toplantıda “Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım. Genel Sekreterim de Ersu Hızır olacak” dediği öne sürüldü.

Bu iddiaların ardından Başkan İduğ’un önümüzdeki süreçte nasıl bir adım atacağı merak konusu.

KOCAOĞLU’YLA TERS DÜŞMÜŞTÜ

İduğ'un "Genel Sekreterim olacak" dediği iddia edilen Ersu Hızır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Aziz Kocaoğlu’nun başkanlığı döneminde Genel Sekreterlik görevini üstlenmişti. Ancak 2010 yılında Kocaoğlu ile Hızır arasında yaşanan krizlerin ardından Kocaoğlu, Hızır’ı görevden almıştı. Bunun üzerine Hızır konuyu yargıya taşıyarak, kararın iptali için dava açmıştı. Yaklaşık 3 yıl devam eden mahkeme sürecinin ardından Hızır, Danıştay kararı ile Genel Sekreterlik görevine dönmüştü. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İçişleri Bakanlığı’na yazı göndererek, Hızır’ın yerine gelen Pervin Şenel Genç’in yeniden Genel Sekreterliğe atanması talebinde bulunmuştu. Büyükşehir’in talebine olumlu yanıt veren Bakanlık, Genç’in atanmasını uygun bulmuş ve Hızır’ın Genel Sekreterliği düşmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.