Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Şehir Tiyatroları sınavında ‘torpil’ iddiası: AK Partili Hızal'dan Kılıçdaroğlu'na davet

İzmir Şehir Tiyatroları sınavında ‘torpil’ iddiası: AK Partili Hızal'dan Kılıçdaroğlu'na davet

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na oyuncu istihdamı için geçtiğimiz Temmuz'da düzenlenen seçmelere katılan bazı adaylar çarpıcı iddialar ortaya atmıştı. Adaylar, söz konusu seçmelerle ilgili ‘torpil’ iddialarında bulunmuştu. Konuyu gündeme getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir’e davet ederek, ‘‘Birlikte tüm mülakatları tek tek inceleyelim’’ çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 31.12.2021 - 12:10

EGEPOSTASI – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir’i kültür sanat şehri haline getirme vizyonu doğrultusunda kurulan, Genel Sanat Yönetmenliğini Yücel Erten’in yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın oyuncu seçmeleriyle ilgili flaş iddialar ortaya atılmıştı.

‘‘ONCA YOLU ŞARKI SÖYLEMEK İÇİN Mİ GELDİK?’’

Geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleşen seçmelerin ilk etabına katılan adaylardan bir kısmı, jürinin kendilerinden bildikleri bir şarkıyı söylemelerini istediğini ileri sürdü. Söz konusu adaylar, mülakatlarda oyunculuk becerilerinin dikkate alınmadığı yönünde bir tepki gösterdi.

‘‘NEDEN SONUÇLARI LİSTE İLE GÖREMİYORUZ?’’

Adayların şikayet ettiği bir başka konu ise sınav sonuçlarının açıklanma şekli oldu. Adaylar, elenenler ve seçilenlere dair şeffaf bir listenin yayınlanmadığını, sonuçların kendilerine SMS yoluyla iletildiğini iddia etti.

‘OĞLUNUN SINAVINDA JÜRİ OLDU’ İDDİASI

Öte yandan adaylardan Deniz Gürzumar isimli oyuncunun sınavında babası İstanbul Devlet Tiyatroları eski Müdürü Şakir Gürzumar’ın jüri koltuğuna oturduğu da ortaya atılan bir başka iddia oldu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Oyuncular Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden söz konusu iddialara açıklık getirmeleri yönünde bir çağrı yaptı.

Oyun Yazarı Ebru Nihan Celkan da Şehir Tiyatrosu ile ilgili adil, şeffaf ve demokratik bir sürecin tesis edilemediği yönünde bir eleştiride bulunarak Başkan Soyer'e ''İnsanların sesini duyun, demokratik teamüllerden korkmayın'' diye seslendi.

HIZAL: KILIÇDAROĞLU’NU DAVET EDİYORUM

Şehir Tiyatroları seçmeleriyle ilgili tartışmalar İzmir siyasetinde de geniş yankı buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, seçmelere giren bazı adayların tepkilerini sosyal medya hesabından paylaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Hızal, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

''Bir şaibe, adam kayırma ve torpil hikayesi. İzmir Şehir Tiyatroları...

Bu ülkenin okullarında yetişmiş değerli sanatçılarımız, İzmir BB'nin Şehir Tiyatroları mülakatlarına girmek için başvuru yapıyor. Jüri karşısına çıktıklarında ise her şeyin "tiyatro" olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor.

Bu adaletsiz ve haksız düzene hesap sorması için İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nu İzmir'e davet ediyorum! Kendisini havaalanında karşılayacağım. Yeter ki birlikte tüm mülakatları tek tek inceleyelim!''

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.