Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sokakta çalışan dönüşüm işçileri güvence altına alınıyor

İzmir'de sokakta çalışan dönüşüm işçileri güvence altına alınıyor

Kağıt toplayıcılarının sosyal haklarının güvence altına alınarak hijyenik koşullarda çalışmasını sağlamak amacıyla Konak Belediyesi, İZGEKOOP ve Kaya Vargel Geri Dönüşüm firması işbirliğiyle hayata geçirilen projenin tanıtımı, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun'un katılımı ile yapıldı. Ağbaba, Türkiye'deki 6 milyona yakın güvencesiz kesimin sesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurduğunu vurguladı. Seyit Torun ise "Bu proje başarılı olduğunda Türkiye'ye örnek olacak" dedi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise "Önderimiz Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin yanındayız. Biz de garibanın yanında olacağız" diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 17.03.2022 - 23:20

İzmir'de Konak Belediyesi, Sokak Toplayıcıları Kooperatifi (İZGEKOOP) ve Kaya Vargel Geri Dönüşüm Firması işbirliğiyle önemli bir proje hayata geçirildi.

Sokaktaki ambalaj atığı toplayıcılarını tek bir çatı altında toplayacak, sosyal haklarını güvence altına alacak, tek tip üniforma ve araç ile hijyenik koşullarda çalışmalarını sağlayacak projenin tanıtımı CHP Genel Başkan Yardımcıları Ağbaba ve Torun'un katılımıyla yapıldı.

Konak ilçesine bağlı Hilal Mahallesi'nde atıkların satın alınacağı yerde düzenlenen törene CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İZGEKOOP Başkanı Sedat Komas, CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin yanı sıra sokakta çalışan dönüşüm işçileri de katıldı.

"GARİBANIN YANINDA OLACAĞIZ"

Projenin Konak için çok önemli olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, şunları söyledi:

"Genel başkanımızın tabiriyle onlara 'Sokağın emekçileri' diyorum. Bu kentte 5 bine yakın sokak emekçisi var. En fazla olduğu ilçe de Konak. Siz ekmeğinizin peşindesiniz, bazen bazı kesimler şikayet ediyor. Bu şikayetleri ortadan kaldıracak, yaptığınız işi bir disiplin altına alacak, sosyal güvencesi sağlayacak. Sizler de rahat edeceksiniz. Sizlere güveniyorum. Sizlerle beraber olmaktan, çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Fiyatlarla ilgili hiçbir zaman mağdur olmayacaksınız. Emeğinizin karşılığını en güzel şekilde alacaksınız. Kimseden korkmayın. Biz belediye olarak devletin parçasıyız. Sizin arkanızdayız. Beraber çalışacağız ve beraber bu meseleyi çözeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu size çok önem veriyor. Sizlere, sokak emekçilerine gerekli önemi veren tek genel başkan. Geçtiğimiz günlerde 'Her zaman önce garibanların, alın terini dökenlerin yanındayız' demişti. Biz de önderimiz Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin yanındayız. Biz de garibanın yanında olacağız, garibanı ezdirmeyeceğiz. Başarılı olursa Türkiye'ye örnek olacak., Biz ilklerin belediyesi olmaktan her zaman gurur duyuyoruz."

AĞBABA: "HEPSİNİN SESİNİ GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU DUYURDU"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Türkiye'de 6 milyonun üzerinde güvencesiz insan olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Birçoğu görmezden gelinen bir kesimler. Övünerek söylemek isterim ki bu kesimin sesinin çıkmasını ve görünür olmasını sağlayan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. Sokak emekçileri var ama kaydı, güvencesi, sigortası yok. Bazı kesimler tarafından da önyargı ile bakılan bir kesim. Sokak emekçileri ekmeklerini taştan çıkarıyor. Kutsal bir iş yapıyorlar. Çoluk çocuğunu zor koşullarda iş yaparak geçindiriyorlar. Simitçi var, var ama yok. Kestaneci, ayakkabı boyacısı, sokak müzisyeni var. 'Toz bezi değil, temizlikçiyiz' diyen bir milyona yakın kadın var. Motokuryeler var. Apartman görevlilerimiz var. Hepsinin sesini Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu duyurdu. İktidara dostlarımızla, Millet İttifakı ile geldiğimiz zaman, inşallah Genel Başkanımızı, sayın Kılıçdaroğlu'nu da Cumhurbaşkanı yaptığımız zaman bu güvencesiz kesimleri güvenceli kılacağız. Emeklilik hakkı kazanmaları sağlayacak bir düzenlemeyi yapmak bizim boynumuzun borcu. Siz devlete yük olmadığınız gibi devletin de yükünü paylaşıyorsunuz. Burada Türkiye'de bir ilki yapıyoruz. İzmir'in kalbi dedim. İzmir'in gariban babası Abdül Batur başkanımızı ve meclis üyelerimizi kutlamak istiyorum. Çağdaş modern bir iş kolu yaratıyor."

TORUN: "TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK PROJE"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da şunları kaydetti:

"Emeğin değerinin verildiği, destek olmamız gereken bir iş kolunda böyle bir açılışta birlikte olduğumuz için çok mutluyum. İzmir'in kalbi Konak. Çok tecrübeli ve başarılı bir belediye başkanı var. Zamanını iyi kullanarak, kaynakları iyi değerlendirerek her köşesini ilmek ilmek işliyor. Her geçen gün her köşesi parlıyor. Her türlü baskıya dayatmaya rağmen, ülkeyi yönetenlerin bütün kamu kaynaklarını onlara vermemesine rağmen ellerindeki kaynağı en iyi şekilde kullanarak çalışıyorlar. Hiçbir bakanlık ne proje desteği ne kaynak desteği veriyor. Onlar sorun etmeden çalışıyorlar. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözüyorlar. Konak Belediye Başkanımızın şahsında bütün belediye başkanlarımı kutluyorum. Burada çok önemli bir proje hayata geçiyor. Şehrin ekonomisine önemli bir katkıda bulunuyorsunuz. Her türlü soğukta, güneşte bu atıkları topluyorsunuz. Ekonomiye kazandırıyorsunuz. Katma değer yaratan bir sektör oluşturuyorsunuz. Her anlamda bir 'Kazan kazan' olayı. Artık bu atıklar ekonomik değeri olan materyaller. Bunların ayrıştırılması da çok kıymetli. Bu proje başarılı olduğunda Türkiye'ye örnek olacak. Siz Konak'ta bu projeyi başardığınızda Türkiye burayı örnek alacak."

BAŞKAN BATUR'A TEŞEKKÜR

İZGEKOOP Başkanı Sedat Komas ise projeye desteğinden dolayı CHP Genel Başkanı ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'a teşekkür etti. Komas, "Abdül Batur babamız gibidir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK?

Geçimlerini sokakta ambalaj atığı toplayarak sağlayan sokak toplayıcıları, ambalaj atık toplama sistemine entegre edilerek, hem kamu yararı hem de toplayıcılar için kaliteli ve disiplinli bir atık toplama sistemi oluşturulacak. İzmir’de ilk olma özelliği taşıyan uygulama sayesinde ambalaj atığı toplayanlar üniformalarıyla işbaşı yapacak. İZGEKOOP ile işbirliğinde çalışacak olan emekçiler, topladıkları ambalaj atıklarını Yenişehir’deki ara toplama tesisine getirerek kantara çıkaracak ve emeğinin karşılığını alacak. Fiyatlandırma ise yüklenici firma tarafından teşvik edici özellikte yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.